• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON (PREGLED): Aplauzi za britansko dijete

Prvi dan jednog od najprestižnijih teniskih turnira na svijetu nije donio mnogo uzbuđenja, ali je nekoliko favorita “platilo glavom”.

 VIMBLDON (PREGLED): Aplauzi za britansko dijete  Izvor: MONDO

Galeriju fotografija prvog dana Vimbldona možete pogledati OVDE.

Meč dana odigrali su specijalisti za šljaku, Španac Nikolas Almagro i Argentinac Huan Monako. Njih duel trajao je čak četiri sata. Monako je poveo 2:0 u setovima, dobivši dva taj-brejka, da bi Almagro napravio veliki preokret – 6:7, 6:7, 7:6, 6:4, 8:6!

U pet setova je odlučen je i meč Slovaka Karola Beka i Španca Felisijana Lopesa (21. nosilac). Epilog iznenađujući – Lopes je eliminisan.

Rodžer Federer krenuo je po 15. gren slem titulu laganom pobedom nad Jen-Hsunom Luom iz Kineskog Tajpeha - 7:5, 6:3, 6:2.

Švajcarac je na Vimbldonu odlučan i u još jednom cilju - da pokaže da nije dosadan. Došao je više nego neobično obučen - u dugim pantalonama, jakni, ispod koje je imao prsluk... Naravno, u kompletno bijeloj opremi. "To je moderan look... Podsjeća na stajling tenisera iz prošlog vijeka", objasnio je Federer.

Srpski teniseri, Novak Đoković i Janko Tipsarević opravdali su uloge favorita. Tipsarević je pobijedio Čeha Jana Herniha - 6:4, 6:4, 7:6 (4), a Đoković je savladao Francuza Benetoa....

Osim Lopesa, krupnija žrtva na Vimbldonu je i Amerikanac Džejms Blejk, koga je sa 3:0 u setovima savladao Italijan Andreas Sepi.

Francuz Džo-Vilfrid Conga, koji bi mogao da bude prvi jači test za Federera, ako obojica uđu među osam najboljih, mučio se protiv Kazahstanca Andreja Goljubeva. Poslije drugog seta bilo je 1:1, a Conga je druga dva dobio poslije taj-brejkova.


U ženskoj konkurenciji favoritkinje su odradile posao, a pažnju na sebe skrenula je15-godišnja Britanka Lora Robson.

Serena Vilijams je pobjedom od 2:0 u setovima (6:1, 7:5) nad Portugalkom Neužom Silva počela turnir na kojem će pokušati da osvoji 11. grend slem titulu, a treću na Vimbldonu na kojem je bila najbolja 2002. i 2003. godine.

Iako ukupna pobjeda od 2:0 u setovima to ne govori, Marija Šarapova se mučila protiv Ukrajinke Viktorije Kutuzove. Ruskinja je u prvom setu gubila sa 4:1 i 5:3, ali je ipak uspjela da osvoji četiri uzastopna gema i povede u meču. I u drugom setu je bilo neizvijesnosti. Šarapova je uzela servis protivnici i povela 5:3, Ukrajinka je uzvratila brejk, smanjila na 5:4, ali je Ruskinja ipak uspjela da dobije meč.

Najviše simpatija publike na Vimbldonu u ponedeljak je pokupila 15-godišnja Britanka Lora Robson, najmlađa učesnica glavnog žrijeba još od Martine Hingis 1995. godine.

Da se nije uplašila vođstva od 1:0 u setovima protiv Slovakinje Danijele Hantuhove ko zna kako bi se meč završio. Poslije 38 minuta igre na semaforu je stajalo 6:3 za britansku tinejdžerku! Hantuhova se, međutim, pribrala i riješila je potom meč u svoju korist.

“Prije nego što je meč počeo nisam imala tremu, niti sam bila nervozna. Čak sam razmišljala o tome kakvi će peškiri biti ove godine u upotrebi. A onda sam se unervozila u drugom setu, ne znam ni sama šta se dogodilo. Ali, ponosna sam na sebe. Mislim da sam u većem dijelu meča baš dobro igrala“, rekla je 15-godišnja Robson.

Neiskustvo je koštalo možda i iznenađenja, jer je u drugom setu kod rezultata 4:5 za Hantuhovu imala dvostruku servis grešku i praktično je poklonila set protivnici.

Hantuhova je dijelovala zbunjeno na početku meča. Kako i ne bi kada nikada prije nije vidjela 488. igračicu svijeta. “Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na njenu igru. Nije mi baš prijala pomisao da sam izgubila set i da bih mogla da izgubim meč od djevojke koja je 11 godina mlađa od mene“, dodala je Hantuhova, pohvalivši Loru Robson i prorekavši joj sjajnu budućnost.

“Talenta ima, svakako. Treba da popravi još mnogo stvari, ali je na dobrom putu“, rekla je Hantuhova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC