• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko: Ma kakav Nole, Fiš je krupna riba

Janko Tipsarević tvrdi da ne razmišlja o mogućem duelu sa Novakom Đokovićem, jer ga prije toga čeka težak duel sa Mardijem Fišom.

 Janko: Ma kakav Nole, Fiš je krupna riba Izvor: MONDO

Janko Tipsarević uspješno je savladao prvu prepreku na ovogodišnjem Vimbldonu. Na svoj 25. rođendan, srpski teniser je nadigrao Jana Herniha sa 3:0 i izborio plasman u drugu rundu takmičenja.

Iako je Čeha eliminisao ubijedljivim rezultatom 6:4, 6:4, 7:6, Janko nije bio u potpunosti zadovoljan svojom igrom.

"Nije dobro što sam se povremeno previše povlačio. Moram da ostanem blizu linije, kako bih napadao protivnika. Ako dijelujem iz ofanzive, povučem se tri metra iza osnovne linije, mogu da dobijem poneki poen, ali tako se ne pobijeđuje na Vimbldonu. To je potpuno pogrešan tenis na ovoj vrsti podloge", izjavio je Tipsarević.

Naredni protivnik srpskog igrača biće 25. teniser svijeta Mardi Fiš. Janko je svijestan da Amerikanac ima sjajan servis i da će protiv njega morati da odigra mnogo bolje.

"Fiš je isuviše krupna riba. Trava mu je omiljena podloga i odlično na njoj miksuje servis voleje i ostanak na liniji. Kao i većina Amerikanaca napada svaku kraću loptu i odmah izlazi na mrežu, što je ovde veoma dobra taktika. On je veoma težak protivnik, ali već sam ga jednom dobio na brzom terenu i pokušaću, uz mnogo truda, da ponovim to", dodao je Janko, koji je do sada ostvario polovičan učinak u duelima sa Fišom - 1:1.

Oba meča odigrana su ove sezone, Tipsarević je bio bolji u Sidneju (2:1), a Fiš u Madridu (2:0).

Ukoliko bude bolji od Amerikanca, Janko bi u trećem kolu mogao da odmjeri snage sa prijateljem iz Dejvis kup tima Srbije, Novakom Đokovićem.

Tipsarević tvrdi da je trenutno samo koncentrisan na meč druge runde takmičenja i odličnog Fiša.

"Da mi sljedeći protivnik nije Fiš možda bih i razmišljao o duelu sa Noletom... Ovako, u pitanju je veoma ozbiljan rival, idem korak po korak i posvećen sam samo pripremi taktike za taj susret", objasnio je Tipsarević, koji na Vimbldonu brani veliki broj bodova, budući da je prošle godine stigao do četvrtog kola.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC