• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena: Nemam problema zbog uloge favorita

Serena Vilijams je svijesna da predstavlja jednog od glavnih favorita za titulu na Vimbldonu, ali joj to ne predstavlja opterećenje.

 Serena: Nemam problema zbog uloge favorita Izvor: MONDO

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da zna da se od nje očekuje da osvoji Vimbldon i da ona nema problema zbog uloge favorita koja joj je dodijeljena.

Dvostruka osvajačica gren slem turnira na travi pobijedila je u prvom kolu Neuzu Silvu sa 6:1, 7:5. Vilijams je drugi nosilac i kod stručnjaka važi za glavnu prijetnju svojoj sestri Venus, prvoj favoritkinji na turniru.

"Uvijek osjećam da treba da vjerujem u sebe ako drugi vjeruju u mene. Uvijek razmišljam kako se osjećam kada igraju drugi ljudi koji su visoko među nosiocima. Tada mislim, 'u redu, oni će pobijediti'. Tako da sada osjećam da treba tako da mislim i za sebe", rekla je Vilijams.

Ona je priznala da je mogla da igra bolje u prvom kolu protiv Silve, koja je 154. na rang listi WTA.

Njena sljedeća protivnica je Jarmila Grot, koju je pobijedila na Australijan Openu 2008. godine, ali Amerikanka nije mogla odmah da je se sjeti jer je promijenila prezime.

Vilijams je priznala da ima problema da upamti ko je ko na takmičenjima.

"Samo znam pravilo da su sve iz Rusije. Nekada pomislim da sam i ja Ruskinja. Osjećam, kao, u redu, sve 'ove'... pomislim da se prezivam Vilijamsova", rekla je Serena.

Jarmila Grot je Australijanka slovačkog porekla, ali je među prvih 10 na WTA listi čak pet igračica iz Rusije.

Teniserka sa 10 osvojenih gren slem titula i dalje je ljuta zbog eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je izgubila od Svetlane Kuznjecove, upravo iz Rusije.

"Taj turnir ide na spisak onih koje je trebalo da osvojim. Osjećala sam da sam imala šansu da dobijem četvrtfinalni meč, ali nisam. Bila sam više razočarana nego obično", rekla je Vilijams.

Poslije tog poraza su je kritikovali da je neljubazna jer je rekla da je sama "ispustila" meč.

"Osjećam da sam odala priznanje Svetlani. Dobro se slažem sa njom, nema problema među nama. Osjećala sam da sam se uplašila pobjede. Trebalo je da dobijem meč a nisam, a ona je nastavila do slave. To je poenta svega. Nema više šta da se kaže o tome", rekla je Vilijams.

(Beta, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC