• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Neću da odem, radiću besplatno

Jovica Cvetković ističe da uprkos neslaganju sa ljudima iz RSS neće napustiti selekciju Srbije, zatim "prozvao" predsjednika Velimira Marjanovića.

 Cvetković: Neću da odem, radiću besplatno  Izvor: MONDO

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković obratio se javnosti otvorenim pismom pod nazivom "Laži, manipulacije i mržnja ljudi bez identiteta", u kome ističe da, uprkos neslaganjima sa čelnim ljudima saveza, želi da vodi državni tim i u narednom periodu.

"Neću i ne želim da napustim reprezentaciju i igrače. Radiću narednih šest mjeseci bez dinara i predvodiću selekciju Srbije na Evropsko prvenstvo u Austriji", stoji u Cvetkovićevom pismu.

On ističe da će sav novac namijenjen selektoru podijeliiti rukometašima i saradnicima u stručnom štabu kao nagradu za ono što su uradili u prethodnom periodu.

Reagujući na izjave predsjednika Rukometnog saveza Srbije Velimira Marjanovića, Cvetković je ocijenio da prvi čovjek organizacije bez ikakvog razloga "najprljavije i najnemilosrdnije udara onog koji ga je najviše štitio i vjerovao mu da će ničim zasluženom snagom doprinijeti reanimaciji mrtvaca srpskog rukometa".

"Najprljavijim sredstvima ističući konstantno novac, odnosno alavost, kao jedini razlog mog sukoba sa funkcionerima saveza, Marjanović pokušava da ukalja čistotu rezultata u javnosti", piše Cvetković i dodaje da su zdravi odnosi u reprezentaciji "stvoreni krvavim radom i odricanjem".

"Braniti laži uvijek je bilo teže nego govoriti istinu. Marjanović ima teške migrene i ja ga žalim. Kako Njegoš kaže 'kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom'’. Mlati čovjek po tek uzdignutom iz pepela ruiniranom rukometu skidajući glave onih kojih ga učiniše čovjekom i dadoše mu oružje u ruke", stoji u Cvetkovićevom pismu.

Selektor je naglasio da je Marjanović "svojim sposobnostima manipulacije do sada uspijevao da pobijeđuje svoje priotivnike", ali, kako napominje "vrijeme će pokazati svoje".

"Možda je svojim sposobnostima manipulacije lažima, uspijevao da pobjeđuje svoje protivnike do sada. Možda je i ono pismo javnosti Aleksandra Blagojevića u čiju je zaštitu otvoreno stao, jer ispod pisma stoji UORSS, stručni savjet RSS izazvalo i poneki rijetki odjek podrške, ali čovjek koji podržava člana Upravnog odbora koji se kladi protiv Srbije, a ujedno i čovjeka koji je ukrao nacionalno priznanje, ne može voditi Savez putem napretka. Vrijeme će pokazati svoje. U sportu nema laži i one skupo koštaju. Reprezentacija i ja nemamo vremena da čekamo još četiri godine da Marjanović i njegovi poslušnici napuste naš sport. Oni će za to vrijeme uništiti sve ono pozitivno što je stvoreno u protekle tri godine", zaključio je Cvetković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC