• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Gore, dole - Jelena ide dalje

Jelena Janković je zabilježila pobjedu na startu ovogodišnjeg Vimbldona.

 VIMBLDON: Gore, dole - Jelena ide dalje Izvor: MONDO

Ona je u prvoj rundi takmičenja nadigrala Nijemicu Juliju Gerges sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Jankovićeva je na prvom meču trećeg gren slema sezone pokazala dosta oscilacija u igri, ali je uprkos tome ostvarila ubjedljiv trijumf.

Iako se od starta meča vidjelo da je daleko kvalitetnija i iskusnija igračica od Nijemice, srpska teniserka imala je problema da prevagu na terenu i rezultatski materijalizuje.

Jankovićeva je u prvom setu povela sa 5:1, a zatim je prikazala "svoju igru" - u potpunosti je stala i dozvolila protivnici da preuzme inicijativu.

Uporna Nijemica viješto je iskoristila neočekivani "poklon", približila se na 4:5, a zatim je imala i tri brejk lopte za izjednačenje. Svjesna da bi opuštanje moglo skupo da je košta, Jelena se prenula u posljednji čas, u desetom gemu, vezala nekoliko dobrih poena i povela sa 1:0 u setovima.

I u drugom setu Jankovićeva nije blistala. Naprotiv, Gerges je brzo preuzela "konce igre" (5:2), ali je onda Jelena, slično kao protivnica u prvom dijelu meča, krenula da juri rezultat i za razliku od Nijemice, uspjela da stigne do egala (5:5).

Obe igračice su nakon toga osvojile gem na svoj servis, a onda je odluka pala u taj-brejku. Jelena je tek tada pokazala svoje pravo lice i zbog čega zauzima mjesto broj šest na svijetskoj listi - naprosto je "oduvala" rivalku dobivši čak sedam poena u nizu (7:0).

Jelena je, istini za volju, imala tek 15 neiznuđenih grešaka, naspram 33, koliko je napravila Gerges, ali je ostvarila i daleko manje vinera na meču od protivnice - 10, Nijemica 31.

Jankovićeva, koja je šesti nosilac na Vimbldonu, u drugom kolu igraće sa pobjednicom meča između Britanke Keti O'Brajan i Čehinje Ivete Benešove.

Sa Britankom, 108. na svijetu, Jelena se do sada nije sastajala.

Sa Čehinjom je igrala dva meča u karijeri i ima polovičan učinak. Benešova je slavila još 2005. godine u Tokiju, dok se Jelena revanširala dvije godine kasnije na Amelija Ajlendu.

Iveta Benešova trenutno zauzima 35. mjesto na WTA listi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC