• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena: Sebi sam najveći protivnik

"Moram da mislim na svoju igru, dai pružim maksimum, ali od trenutka kada stanem na teren", kaže Džej-Džej poslije teške pobjede na Vimbldonu.

 Jelena: Sebi sam najveći protivnik Izvor: MONDO

U igri Jelene Janković, bar kada je meč prvog kola ovogodišnjeg Vimbldona u pitanju i dalje je konstanta da nema konstante! Tačnije, da se usponi i padovi podrazumijevaju.

Malo gore, malo dole, najbolje plasirana srpska teniserka i šesta nositeljka na trećem gren slemu sezone uspjela je da prođe u drugo kolo i pobijedi malo poznatu Njemicu Juliju Gerges sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6). Ipak, ono što je pokazala u utorak popodne, nije njen najbolji tenis i stil igre koji joj je 2008. godine donio plasman na čelo WTA liste.

Toga je svjesna i Jelena, ali poručuje da ima i pozitivnih stvari vezanih za njenu formu u ovom trenutku.

"Imam više entuzijazma i pozitivne energije, očigledno. Morate da gledate na ljepšu stranu života", pokušava Džej-Džej da ostane optimista, iako je protivnicu pobijedila potpuno defanzivnom igrom.

Imala je deset vinera, naspram 31, koliko je hrabra Gerges napravila u meču.

"Biće perioda kada ćete biti loš i kada će vam sve polaziti za rukom. Tako je u životu. Naročito za sportistu, mi imamo svoje padove i uspone, najviše u smislu motivacije", osvrnula se Beograđanka na svoj "stil" igre, ali potom još jednom demantovala Engleze, koji su jednu njenu izjavu shvatili kao najavu povlačenja iz tenisa.

"Zaista ne razmišljam o pauzi. Zdrava sam i mogu da igram dobar tenis. I dalje osjećam zadovoljstvo na terenu. Šta još mogu da tražim?"

Umjesto toga, ona pokušava da promijeni svoj pristup na terenu...

"U ovom trenutku pokušavam da podignem energiju na terenu i ostvarim borbeni duh od prvog poena u meču, a ne kasnije... Cilj mi je da od početka meča igram sa sto odsto mogućnosti, a ne da počnem sa 20 odsto ili da cijeli meč odigram sa pola snage".

"Pokušavam da dostignem taj "mod", to je pristup kakav mi je donosio najbolje rezultate. Kada igram tako, onda igram sjajan tenis i dobijam veliki broj mečeva", sjeća se Jelena perioda u karijeri kada je bila standardni učesnik polufinala i finala gotovo svih turnira na kojima se pojavljivala, a naročito serije od tri uzastopne titule poslije prošlogodišnjeg US Opena sa kojima je dostigla prvo mjesto na planeti.

Ipak, Vimbldon "nije dio sezone", on je priča za sebe i na neki način se može izuzeti iz WTA kalendara.

"Srećna sam što sam ovdje i što igram na travi, iako je ta podloga za mene jako, jako komplikovana. Trava mi pruža mnogo poteškoća i nije kao na ostalim podlogama, kada imam vremena da se priviknem na promjenu i "setujem" svoje udarce", požalila se Srpkinja, koja i na travnatoj podlozi ima problema sa obućom svog proizvođača, baš kao i na šljaci Rolan Garosa.

Protiv Gerges, u pauzi između setova, zatražila je medicinsku pomoć zbog žuljeva na nogama.

Bez obzira na tu vrstu neprijatnosti u igri, zna Jelena za jednu veću neprijatnost. A, to su drastični padovi i "žute minute".

"Ja sam svoj najveći protivnik. Moram da mislim na svoju igru, na to šta treba da uradim na terenu, da igram sto posto i pružim maksimum, ali od trenutka kada stanem na teren, a ne kasnije. Ako to uradim, onda nema brige", izjavila je Jelena na kraju konferencije za medije.

Džej-Džej će se u drugom kolu, vjerovatno u četvrtak, sastati sa ljevorukom Čehinjom Ivetom Benesovom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC