• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novak i Janko zakazuju okršaj!

U srijedu popodne znaćemo da li će biti srpskog duela u trećem kolu Vimbldona.

 VIMBLDON: Novak i Janko zakazuju okršaj! Izvor: MONDO

Prvi dio odgovora trebalo bi da stigne sa terena Broj 2, koji je čuven po tome da na njemu uglavnom gube favoriti, a u to su se tokom bogate istorije turnira uvjeravali Pit Sampras, Martina Hingis, Boris Beker...

Tamo će Janko Tipsarević, u 13 časova po srednjeevropskom vremenu, odigrati treći duel u karijeri protiv Amerikanca Mardija Fiša, koji je postavljen za 28. nosioca.

Trenutni rezultat je 1:1, a ukoliko Tipsarević dobije odličnog servera, uradiće svoj dio posla u zakazivanju svesrpskog duela u trećem kolu.

Drugi dio pripada (4) Novaku Đokoviću, koji će sat vremena poslije kolege iz Dejvis kup reprezentacije izaći na travnatu podlogu, ali terena Broj 1. Protivnik će mu biti 106. teniser svijeta, 28-godišnji Nijemac Simon Grol, sa kojim se Đoković nikada nije sastajao.

Ukoliko pobijedi, najbolji srpski teniser svih vremena napraviće korak dalje na Vimbldonu u odnosu na prošlu sezonu, kada ga je u drugom kolu eliminisao Marat Safin. Kada je već riječ o Rusu, on je u srijedu izgubio već u prvom kolu i na neslavan način završio svoj, kako kaže, posljednji Vimbldon.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU OD UTORKA

Od srpskih igrača, u srijedu će na teren i Dušan Vemić, koji će u paru sa njemačkim Rusom Mišom Zverevim pokušati da uzme skalp braći Bobu i Majku Brajanu, koji su postavljeni za prve nosioce u igri parova. Taj meč biće treći po redu na terenu Broj 7, gdje program takođe počinje u 13 časova.

Viktor Troicki, koji je u utorak dobio meč prvog kola protiv Brajana Dabula, u srijedu će startovati u dubl pustolovini, zajedno sa Nijemcem Kristoferom Kasom. Nije nemoguće da oni automatski prođu prvo kolo, jer je jedan od dvojice rivala doživio povredu u utorak i predao meč singla.

Radi se o Rusu Dmitriju Tursunovu, koji je predao meč Miši Zverevu u četvrtom setu i ukoliko se ne oporavi do srijede popodne, moguće je da njegov zemljak i partner Kunitsin neće ni dobiti priliku da zaigra.

Od zanimljivijih duela trećeg dana, izdvajamo: (2) Rodžer Federer - Giljermo Garsija-Lopez, (24) Tomi Has - Mišel Lodra, (8) Žo-Vilfred Conga - Simone Boleli, (2) Serena Vilijams - Jarmila Grot...

Za kraj i jedan nesvakidašnji tim u konkurenciji ženskih dublova. Dvije gren slem šampionke Ruskinja Svetlana Kuznjecova i Francuskinja Ameli Morezmo odlučile su da pokušaju zajedničkim snagama da urade nešto u igri parova.

Ako ništa više, privućiće veliku medijsku pažnju sa iste strane mreže...


(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC