• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreno Univerzitetsko selo

Univerzitetsko selo svečano je otvoreno u srijedu podizanjem zastave Srbije i Svjetske studentske sportske federacije (FISU).

 Otvoreno Univerzitetsko selo  Izvor: MONDO

Univerzitetsko selo na Novom Beogradu svečano je otvoreno u srijedu podizanjem zastave Srbije i Svjetske studentske sportske federacije (FISU) u prisustvu brojnih funkcionera srpske vlasti i organizatora manifestacije.

"Dragi gosti iz cijelog svijeta, dobrodošli u Srbiju... Neka najbolji pobijedi, ali neka se prije svega stvore brojna dugotrajna prijateljstva", rekao je na otvaranju potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik Organizacionog komiteta Univerzijade u Beogradu Božidar Đelić.

Generalni sekretar FISU Erik Santron istakao je da je uvjeren da će Srbija poslije jubilarne 25. Univerzijade imati 9.000 ambasadora po svijetu, koliko će se takmičara i nadmetati u Beogradu.

"Došao je trenutak koji smo svi čekali. Beograd će u naredne tri nedelje biti svijetska prijestonica univerzitetske mladosti... koja će živeti u harmoniji. Ovde se neće razgovarati o politici, već o projektima za budućnost naše planete", kazao je Santron.

"Hrabrost je bila neophodna kada smo odlučili da Beogradu dodijelimo organizaciju Univerzijade. Ali, vjerovali smo vam i siguran sam da smo bili u pravu... Nema sumnje da će svi učesnici Univerzijade cijeniti vaše gostoprimstvo, srdačnost i kulturnu baštinu", naveo je Santron.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je da mu je velika čast što je trenutno na toj funkciji i naglasio da će učiniti sve kako bi predstojeća Univerzijada bila najbolja ikada.

"Izgradnjom ovih 250.000 kvadratnih metara Univerzitetskog sela za samo dvije godine već smo pokazali da za nas ništa nije nemoguće kada zaista rešimo da nešto uradimo", dodao je Đilas.

Univerzijada u Beogradu održaće se od od 1. do 12. jula.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC