• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Janka "pojela" krupna riba

Janko Tipsarević neće odmjeriti snage sa Novakom Đokovićem na ovogodišnjem Vimbldonu, jer je eliminisan u 2. kolu od Mardija Fiša - 3:1.

 VIMBLDON: Janka "pojela" krupna riba Izvor: MONDO

Od projektovanog srpskog susreta na Vimbldonu u trećem kolu, između Janka Tipsarevića i Novaka Đokovića, ove godine ipak neće biti ništa.

Tipsarević je poklekao u drugoj rundi od Amerikanca Mardija Fiša - 6:4, 3:6, 6:1, 6:4 i završio učešće mnogo ranije nego prošle sezone, kada je stigao do četvrtog kola.

Srpski teniser je oprezno ušao u duel sa američkim igračem, rekavši da je u pitanju "krupna riba". Ispostavilo se da je opravdano strahovao za ishod meča.

A koliko je Fiš zaista igrač za respekt pokazalo se od starta. On je vrebao svoju šansu, prvi stigao do brejka (4:3), a kada mu je Janko uzvratio, nije ustuknuo već nastavio sa atacima. Takva igra se isplatila, jer je samo nekoliko minuta kasnije ponovo uspio da oduzme protivniku servis i povede sa 1:0 u setovima.

Međutim, da Tipsarević nije slučajno do sada napravio dobre rezultate na Vimbldonu, potvrdio je već u drugom setu. Zaigrao je kao da protivnik nema prednost, brzo nametnuo svoj ritam, stigao do vođstva, a onda ga i uspješno očuvao za poravnanje na 1:1.

Kada je trebalo da nastavi u tom ritmu, Janko je ustuknuo. uspio je da se održi "u igri" samo dva gema, a onda je rivalu prepustio da naniže pet gemova zaredom i u potpunosti preuzme dominaciju - 6:1.

Amerikancu je to donijelo mnogo samopouzdanja, ali je uprkos tome, srpski teniser uspijevao da bude ravnopravan protivnik u ključnom, četvrtom setu.

Fiš je u petom gemu stigao do prednosti, ali je Janko, riješen da produži duel, uzvratio istom mjerom. I kada se činilo da bi Tipsarević, ko zna koji put, u maratonskom meču mogao da slavi, Fiš je napravio novi brejk i srušio sve snove navijača srpskog tenisera (5:4).

Robustni Amerikanac nakon toga lagano je priveo meč kraju i zasluženo izborio plasman u treće kolo, gdje će ga čekati Novak Đoković.

Uprkos većem broju neiznuđenih grešaka (35 naspram 19), Fiš je ostvario daleko više vinera na meču - 54, a Janko 31.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC