• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Đoković ide na Fiša!

Mardi Fiš nije dozvolio prvi "svesrpski" meč u istoriji Vimbldona, Novak Đoković će pokušati da ga "kazni" za to.

 VIMBLDON: Đoković ide na Fiša! Izvor: MONDO

Najbolje rangirani srpski teniser, četvrti nosilac grend slem turnira u Londonu, plasirao se u treće kolo savladavši Nijemca Simona Grojla rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:4.

Naredni rival biće mu Fiš, koji je nešto ranije poslao na tribine Janka Tipsarevića - 3:1.

Đoković je protiv snažnog Amerikanca igrao dva puta i oba puta pobijedio, mada uvijek uz dosta muke. U drugom kolu US opena 2006. godine bilo je 3:1 (7:6, 6:4, 3:6, 7:6), a u finalu Indijan Velsa prošle godine 2:1 (6:2, 5:7, 6:3).

Kako protivnici postaju ozbiljniji, Novak će morati da podiže nivo igre, ali i koncentracije, jer je u duelu sa Grojlom - kao i dva dana ranije protiv Žilijena Benetoa - imao dosta padova i grešaka nesvojstvenih tako kvalitetnom teniseru.

Ali ako čašu posmatramo kao polupunu, a ne polupraznu, možemo istaći u prvi plan da je Đoković 25. juna prije godinu dana već bio eliminisan sa Vimbldona, pošto ga je u drugoj rundi deklasirao Marat Safin.

Svaka prepreka koju Novak prođe u daljem toku turnira, značiće nove bodove na njegovom ATP kontu.

Simon Grojl svojim "renkingom" (trenutno 106. na svijetu, maksimalno 75) i renomeom (drugo kolo Vimbldona mu je najveći domet na sva četiri grend slem turnira) nije mogao da bude rival koji poziva na posebnu inspiraciju.

Ipak, on je već u prvom gemu došao do brejka i podsjetio favorita da će morati da se oznoji za pobjedu na koju je svakako računao.

Njemački teniser kontrolisao je rezultat do sredine prvog seta (4:2), kada je počeo period Novakove dominacije.

Osvojio je čak 13 od narednih 15 gemova, poveo sa 2:0 u setovima i 2:0 u trećem setu, čime je odradio 95 odsto posla. Zanimljivo je da je Grojl i u drugom setu napravio brejk za vođstvo od 1:0, ali je to bilo sve od njega za sledećih pola sata tenisa!

Onda je došao red na Novaka da posustane, uostalom, teško je tokom tri seta održavati igru na konstantno visokom nivou. Grojl je izjednačio na 2:2, zatim su razmijenili po jedan brejk (3:3) i ostali izjednačeni do 4:4, kada je Đoković osvojio ključni gem na servis protivnika.

Ni poslednji gem nije bio puka formalnost. Poslije 40:15 i 40:40, dvadesetdvogodišnji Beograđanin je priveo meč kraju zahvaljujući uzastopnim neshvatljivim kiksevima motivisanog, ali nedovoljno dobrog "švabe" iz Štutgarta.

I malo statistike - u as udarcima bilo je 14:0 za Đokovića, u dvostrukim servis greškama 6:2 i u viner udarcima 34:25. Grojl je napravio znatno više neiznuđenih grešaka - 39:22.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC