• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Svitanje u sumrak

Viktor Troicki pobijedio Španca Danijela Himena Travera poslije maratona, koji se završio u sumrak - 6:7, 6:0, 1:6, 6:3, 7:5.

 VIMBLDON: Svitanje u sumrak Izvor: MONDO

Srpskog tenisera u trećem kolu Vimbldona očekuje dvoboj sa trećim reketom svijeta i ljubimcem britanske publike Endi Marej.

Meč je trajao tri sata i dva minuta i završio se u sumrak (oko 21,30 po lokalnom, odnosno 22,30 po srednjeevropskom vremenu).

Kod rezultata 5:5 u petom setu, Troicki se obratio sudiji rekavši mu da je vidljivost smanjena do te mjere da ne može da se igra, ali organizator nije uslišio molbu. Obratio se i rivalu, ali Španac je želio da nastavi da igra... Tako je i bilo.

To je naljutilo srpskog tenisera, vratio se na teren i napravio brejk, a zatim osvojio i gem na svoj servis za trijumf - 7:5.


Prvi i peti set su bili izjednačeni i neizvjesni, dok je u ostalima dominirao jedan teniser.

Španac, nekada supertalentovani junior, sada 23-godišnjak, 95. na ATP listi, poveo je pošto je dobio taj-brejk prvog seta - 7:5.

Poslije 49 minuta mukotrpne borbe u prvom setu, 30. nosilac se probudio i za samo 20 minuta "počistio" protivnika u drugom - 6:0.

Međutim, to nije uzdrmalo Španca. Naprotiv. Sve se okrenulo za 180 stepeni. Himeno Traver je preuzeo dominaciju i uzvratio - 6:1 (29 minuta).

Viktor je ponovo smogao snage da izjednači. Poveo je u četvrtom setu 3:0 i prednost čuvao do 5:3. Tada je servirao za izjednačenje. Napravio je nekoliko grešaka, koje ga nisu skupo koštale. Spasio je dvije brejk lopte i kasnije asom riješio taj dio igre u svoju korist (35 minuta) - 6:3.

Španac je poveo 3:1 u odlučujućem setu i kada je krenuo ka trijumfu, Troicki ga je zaustavio. Napravio je "ribrejk" za 3:4, a onda izjednačio na 4:4 iako je na svoj servis morao da se suoči sa 0:40.

Došlo se i do 5:5 i tada je proradio srpski inat.

Meč je, gledano kroz prizmu statistike, bio izjednačen. Obojica su napravila po 45 neiznuđenih grešaka, a Španac je imao tri direktna poena više (38-35).

Tako će Srbija u trećem kolu singla na Vimbldonu imati četiri predstavnika. Prije Troickog, to su obezbijedili Novak Đoković, Ana Ivanović i Jelena Janković.

Troicki, 30. nosilac, sastaće se u trećem kolu sa ljubimcem domaće publike i drugim favoritom turnira, Endijem Marejom.

Britanac je u oba dosadašnja meča sa 23-godišnjim Beograđaninom bio ubjedljiv, u Sankt Peresburgu 2008. i u Majamiju ove godine.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC