• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mozli: Izvinjenje ili ostajem predsjednik FIA!

Nakon što je prvi čovjek Ferarija nazvao Mozlija "diktatorom", predsjednik FIA postavio ultimatum - izvinjenje ili ostaje na čelu organizacije!

 Mozli: Izvinjenje ili ostajem predsjednik FIA! Izvor: MONDO

Šef Ferarija Luka di Montecemolo, koji obavlja funkciju predsjednika Udruženja timova Formule 1 (FOTA), ocijenio je da je način na koji je Maks Mozli vladao Međunarodnom automobilističkom asocijacijom (FIA) bio "diktatorski".

Čelnik FIA sada traži izvinjenje ili prijeti ostankom na funkciji, što bi dovelo do podjele na dva takmičenja u "najbržem cirkusu".

"Ukoliko se Italijan prvom prilikom ne bude javno izvinio, povući ću svoje obećanje da ću na kraju sezone otići s mjesta predsjednika FIA, i ponovo se kandidovati na tu fukciju", napisao je Mozli u pismu Di Montecemolu, ali i brojnim medijima koji prate Formulu 1.

U njemu tvrdi da je predsjednik FOTA prekršio sporazum o javnom istupanju koji je dao na sastanku, na kome je dogovorena saradnja FIA i FOTA, čime je otklonjena mogućnost formiranja novog takmičenja.

"Ne samo da ste time mene uvrijedili, već i svih 26 članova vijeća, kao i 122 predstavnika zemalja članica u skupštini FIA. Zahtijevam hitno javno izvinjenje. U protivnom sam spreman da preispitam obećanje o povlačenju kandidature za novi predsjednički mandat", zaključio je prvi čovjek FIA.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC