• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Centimetri protiv "orlova"

Odbojkaška reprezentacija Srbije dva puta je vodila, ali nije uspjela da pred oko 5.000 gledalaca u hali Pionir savlada Argentinu.

 ODBOJKA (SL): Centimetri protiv "orlova" Izvor: MONDO

"Gaučosi" su u meču trećeg vikenda B grupe Svjetske lige slavili rezultatom 3:2, po setovima 20:25, 25:22, 18:25, 25:23, 15:13.

Gostujući odbojkaši nisu zapali u paniku poslije gubitka prvog i trećeg seta, nastavili su da igraju svoju igru i korak po korak stvaraju podlogu za preokret.

Na kraju im je pomogla i sreća, jer "orlovi" u odlučujućim poenima poslednja dva seta nisu iskoristili dobre šanse da ishod učine drugačijim.

Argentinci su imali skoro dobijen četvrti set, vodili su sa 22:19, da bi Srbija smanjila na 24:23 i dobrom odbranom obezbijedila kontru. Dragan Stanković pokušao je da izjednači, ali je izblokiran i "gaučosi" su se izvukli.

Logično, bili su u psihološkoj prednosti i bolje su počeli "taj-brejk", ali se rezultat u petom setu kretao potpuno nepredvidljivo. Bilo je 2:4, pa 6:4, 9:11, 12:12...

Saša Starović poslao je loptu u aut (12:14), a Marko Podraščanin spasio prvu meč-loptu. Argentina je imala još jednu priliku, Podraščanin i Nikola Kovačević sklopili su blok, a lopta se od njihovih prstiju odbila nekoliko centimetara iza osnovne linije.

Linijski sudija signalizirao je dobru loptu, ali je glavni preinačio njegovu odluku, što se pokazalo ispravnim i na TV snimku - 13:15!

Selektor Srbije Igor Kolaković najavio je da će prvi put ove sezone za reprezentaciju zaigrati iskusni Miljković, Nikola Grbić i Gerić, ali će oni ipak sačekati neku drugu priliku, možda to bude meč istih ekipa u Novom Sadu (nedelja, 20.30).

Novica Bjelica imao je simboličnu ulogu, tako da je jasno da Kolakoviću rezultati u grupi nisu u prvom planu i da koristi to što Srbija kao domaćin ima obezbijeđen nastup na Fajnal siksu. Najveći teret iznijela je sedmorka Kovačević, Janić, Petković, Stanković, Samardžić, Starović, Podraščanin.

Ako mlađi srpski igrači izvuku pouke i iskustva iz ovog poraza i ne ponove greške u važnijim mečevima, onda će on biti ravan - pobjedi.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC