• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON (PREGLED): Opet Fed na Soderlinga

Akteri finala Rolan Garosa, Rodžer Federer i Robin Soderling, poslije samo 22 dana će se sastati i na Vimbldonu, ovog puta u osmini finala.

 VIMBLDON (PREGLED): Opet Fed na Soderlinga Izvor: MONDO

Da li će Švajcarac nastaviti da dijeli lekcije Šveđaninu, protiv kojeg vodi sa impresivnih 10:0 u pobedama?

Soderling je uoči finala u Parizu rekao da niko ne može da ga dobije deset puta zaredom, a onda se poslije poraza od 3:0 - očigledno u šali - zarekao da ga Federer neće pobijediti i jedanaesti put. Evo mu šanse...

Federer je u trećem kolu prošao Nijemca Kolšrajbera, mada je izgubio prvi set na ovom turniru, dok je Soderling bio siguran protiv Španca Almagra - 3:0.

"Odigrao sam najbolji meč za sada, iako sam izgubio set. Uzbuđen sam uoči druge nedjelje turnira. Dobro je što nisam potrošio puno energije. Kada dođete na Vimbldon, morate biti spremni da sedam puta igrate u pet setova", istakao je prvi favorit za titulu, u odsustvu Rafaela Nadala.

Novak Đoković je eliminisao Mardija Fiša lakše nego što se očekivalo - 6:4, 6:4, 6:4. Oprezan pristup i uzdizanje protivnika u izjavama prije meča, pokazali su se kao odlična stvar.

"Odigrao sam solidno u svakom aspektu tenisa. Naročito me hrabri to što sam mnogo gemova na svoj servis osvojio baš lako. Mardi je dobar igrač sa jakom servom. Nisam mogao da znam kako ću vraćati te servise. Dobro sam reternirao i to je bio ključ pobjede".
Sada Novaku slijedi duel sa Dudijem Selom (3:1 protiv Robreda), prvim Izraelcem koji je u posljednjih 20 godina prebrodio tri kola na Vimbldonu.

Iznenađenje dana priredio je Ivo Karlović, koji je u svom stilu pobijedio Francuza Congu - 7:6, 6:7, 7:5, 7:6. Hrvatski div odservirao je čak 46 asova i sa puno samopouzdanja ide na Fernanda Verdaska.

Čak dva meča u petak nisu završena zbog mraka. Tomi Has i Marin Čilić prekinuti su pri rezultatu 6:6 u petom setu(!), dok Igor Andrejev vodi protiv Andreasa Sepija sa 2:1 u setovima, a rezultat u četvrtom setu je 5:5.

U konkurenciji teniserki rutinski su prošle dalje Serena Vilijams i Jelena Dementijeva.

Nađa Petrova je "osvetila" zemljakinju Šarapovu, pobijedivši Gizelu Dulko, dok je talentovana Beloruskinja Viktorija Azarenka poslala kući Rumunku Kirsteu - 7:6, 6:3.

Vera Zvonareva zbog povrede članka nije ni izašla "na crtu" Viržini Razano, a Marion Bartoli, vicešampionka Vimbldona iz 2007, izgubila je od Italijanke Skjavone rezultatom 7:6, 6:0.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC