• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Potrošili se u četvrtom setu

Najbolji odbojkaši Srbije neočekivano su poklekli pred selekcijom Argentine u prvom meču trećeg vikenda Svjetske lige u prepunom Pioniru.

 Kolaković: Potrošili se u četvrtom setu Izvor: MONDO

"Gaučosi" su slavili rezultatom 3:2. Igor Kolaković, selektor Srbije izjavio je da je Argentina zsluženo slavila u duelu u Beogradu, kao i da je njegov tim slabije odigrao, naročito na servisu.

"Argentina je pokazala upornost i kvalitet, što je na kraju i dovelo do trijumfa. Mi smo prva dva seta dobro odigrali, a zatim je uslijedio pad u koncentraciji, prije svega u prijemu servisa i samom servisu, zbog čega samo izgubili na sigurnosti. To se vidjelo u završnici kada nismo uspjeli da uđemo u egal i pobijedimo", izjavio je Kolaković.

On je dodao da je rival, kako je meč odmicao, igrao sve bolje.

"U četvrtom setu smo četiri puta pogriješili servis, čime smo dozvolili da dođe do izražaja brza igra Argentinaca. Pretjerano smo se potrošili u tom setu, tako da u petom nismo mogli više od ostvarenog. Šansa je pružena igračima koji nisu imali priliku da igraju, tako će biti u svakom meču jer želim da vidim ko koliko može da izdrži".

Strateg Srbije rekao je da će njegov tim imati dobru priliku u nedjelju Novom Sadu da se iskupi za poraz.

"Druga utakmica za nas predstavlja novi izazov, da zabilježimo pobjedu, ali je i prilika da nastavimo sa radom kako bismo se što bolje spremili za finalni turnir Svjetske lige", istakao je Kolaković.

Kapiten Srbije Nikola Grbić, koji nije ulazio u igru, napomenuo je da je njegov tim imao previše oscilacija u igri.

"Mislim da je Argentina zasluženo stigla do pobjede, jer je bilo dosta oscilacija u igri obe ekipa, dosta se griješilo. Bez obzira na promjenljivu igru, imali smo šanse koje nismo iskoristili. Nadam se da ćemo već u narednom meču u Novom Sadu smanjiti broj grešaka i imati više kontinuiteta u igri, pa i doći do pobjede".

Havijar Veber, selektor Argentine, bio je presrećan poslije ukupno treće pobjede u ovogodišnjem izdanju Svjetske lige.

"Pobijedili smo jedan veliki tim, iako su obje ekipe igrale sa puno uspona i padova. Presrećan sam što se moja ekipa u četvrtom setu nije predavala i što je dobro igrala u napadu. Momci su se borili na zavidnom nivou i očekujem da tako bude i u narednim mečevima", istakao je Veber.

Srbija sada ima skor od dve pobjede i tri poraza, a naredni meč protiv Argentine igraće u nedjelju od 20.30 časova u dvorani "Spens" u Novom Sadu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC