• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ana sve bolja, na redu je Venus

Iako nije blistala na početku Vimbldona, Ana Ivanović iz meča u meč igra sve bolje.

 VIMBLDON: Ana sve bolja, na redu je Venus Izvor: MONDO

Srpska teniserka je lako izborila plasman u osminu finala Vimbldona savladavši u trećem kolu odličnu Australijanku Samantu Stosur sa ubjedljivih 7:5, 6:2.

Ivanovićeva, koja je najbolji plasman u Londonu zabilježila 2007. plasmanom u polufinale, ponovo je demontrirala svoju prepoznatljivu igru snažnih udaraca i odličnih servisa i zasluženo izborila plasman među 16 najboljih.

Ona je zahvaljujući takvoj igri na startu meča odmah oduzela protivnici servis (2:0). Uporna Australijanka, koja je ove godine igrala polufinale Rolan Garosa, uspjela je da vrati brejk u osmom gemu, ali Anu to nije pokolebalo, već je, naprotiv, vrlo brzo ponovo preuzela inicijativu (6:5), nakon čega je lagano privela set kraju.

Koliko je bila dominantna srpska teniserka najbolje pokazuje podatak da je u tom periodu igre nanizala čak pet asova (protivnica nijedan), ostvarila duplo više vinera (13-7) i dvostruko manje neiznuđenih grešaka nego Stosur (5-10). Ivanovićeva je i svoju rivalku u prvom setu natjerala na čak četiri duple greške.

Odlična partija pomogla je Ani da dobije na samopouzdanju, pa je u nastavku praktično "čistila" po terenu.

Ona je vezala čak četiri gema i stigla do prednosti koju rivalka nije mogla da sustigne. Ivanovićeva je imala priliku da već u sedmom gemu okonča duel u svoju korist i slavi ubjedjivijim rezultatom, ali je propuštenu šansu vrlo brzo nadokadila na svoj servis i posle 70 minuta upisala se među učesnice četvrte runde takmičenja.

Njena naredna protivnica biće treća igračica svijeta, Amerikanka Venus Vilijams. Ona je eliminisala Karlu Suarez Navaro iz Španije rezultatom 6:0, 6:4.

Ana je poslije pet uzastopnih poraza od Venus od 2004, uspjela konačno da prekine taj neslavni niz prošle godine na njihovom posljednjem susretu u četvrtfinalu Australijan Opena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC