• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američka tinejdžerka poslala Jelenu kući!

Amerikanka Melani Udin priredila veliko iznenađenje u trećem kolu Vimbldona i eliminisala Jelenu Janković.

 Američka tinejdžerka poslala Jelenu kući! Izvor: MONDO

Jelena Janković igrala je i na ovom Vimbldonu po sistemu toplo-hladno i na taj način se i oprostila od takmičenja u Londonu!

Iako je u meču drugog kola protiv Ivete Benešove ekspresno obavila posao i najavila bolja izdanja, srpska teniserka je neočekivano poklekla u trećoj rundi protiv malo poznate Amerikanke Melani Udin - 7:6 (10:8), 5:7, 6:2.

Američka tinejdžerka, riješena da skupo "proda kožu" na prestižnom turniru u Londonu u meč je ušla rasterećena, bez mogućnosti da bilo šta izgubi, što je bila dobitna kombinacija, dok je Jelena podlegla pritisku favorita.

Koliko joj je teško bilo da pronađe motiv da, shodno svom rejtingu, "leti" po terenu vidjelo se već na početku meča. Iako je odmah stigla do brejka, Jelena je igrala sa "teškim nogama" i brzo izgubila prednost.

U žestokom dvoboju sa anonimnom rivalkom Jelena je odnijela prevagu tek u taj-brejku. I u tom dijelu igre ona je morala žestoko da se preznoji, a poslije propuštene prilike (5:3), gotovo da je poklonila pobjedu Udinovoj (8:7), prije nego je konačno vezala dva dobra poena i okončala "triler" na terenu.

I na startu drugog seta Džej Džej je uspjela da napravi brejk, ali je vrlo brzo prokockala vođstvo i neočekivano dozvolila protivnici da diktira tempo. Udin je praktično vodila meč, a Jelena je jurila rezultat.

Konačno, kada je Srpkinja u devetom gemu ponovo stigla do vođstva izgledalo je da će ipak uspješno okončati muke, ali se desilo suprotno. Neočekivano je popustila, što je silno motivisana Amerikanka vješto iskoristila, preokrenula rezultat i stigla do izjednačenja - 7:5.

Poslije pada u igri očekivalo se da će Jelena, slično kao u meču sa Julijom Gerges u prvom kolu, ipak, pronaći snage da prevaziđe krizu i riješi duel u svoju korist. Ali naprotiv, Amerikanka je uvidjela da ima dovoljno snage i umijeća da dotuče grogiranu protivnicu, zaigrala je kao "bijesna" i preuzela inicijativu - 2:0.

Džej Džej je opet jurila rezultat, ali je Udin, svjesna da je samo na korak od uspjeha koji će joj donijeti slavu, zadržala koncentraciju, vezala seriju dobrih poena i načinila senzaciju.

Srpska teniserka tako se propisno namučila protiv 124. igračice sa WTA liste, a zatim se poslije maratona, koji je trajao gotovo tri časa, oprostila od ovogodišnjeg Vimbldona.

Jelena je tako završila nastup u Londonu u trećoj rundi takmičenja, nakon što je prethodne tri godine uspijevala da stigne do osmine finala, a zatim i propustila priliku da se eventualno u četvrtfinalu sastane sa koleginicom iz reprezentacije Anom Ivanović.
Melani Udin, kojoj je ovo prvi nastup na Vimbldonu u karijeri, u narednoj rundi takmičenja odmjeriće snage sa pobjednicom duela između Poljakinje Agnješke Radvanske i Kineskinje Na Li.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC