• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Jesam "anderdog", ali znam kako sa Venus

"Ako budem igrala kao protiv Stosur, mislim da će to biti sasvim dovoljno, jer ni sestre Vilijams ne vole kada ih neko napada", kaže Beograđanka.

 Ana: Jesam "anderdog", ali znam kako sa Venus Izvor: MONDO

Sinhronizacija sa vimbldonskom travom stigla je u pravi i presudni čas po Anu Ivanović. Pred duel osmine finala sa zvaničnom i petostrukom šampionkom najprestižnijeg turnira na planeti, Venus Vilijams...

Sve se, poslije suočavanja sa dvije meč lopte za protivnicu još u prvom kolu, odvija dobro po Anu. Ona iz dana u dan igra bolje, a uspon forme potvrdila je i subotu poslije pobjede nad Samantom Stosur.

"Mislim da je to stil igre koji meni najviše leži i koji mi je donio uspjehe u karijeri. Jako sam dobro servirala, imala sam mnogo samopouzdanja i sviđa mi se što nisam forsirala nijedan udarac, svaki je dolazio prirodno, od sebe i zato sam uvjerena da mogu da nastavim da pobjeđujem", optimista je Beograđanka, koja je prošle sezone izgubila u trećem kolu od Kineskinje Đi Ženg.

Sada je, na sledećoj stepenici, čeka velika šampionka, od koje je Ana izgubila u polufinalu Vimbldona 2007. godine, svom najboljem nastupu na ovom turniru.

"Zaista mi je teško da komentarišem taj meč, jer sam cio turnir igrala sa povredom koljena i uopšte nisam trenirala tokom slobodnih dana. Samo sam igrala mečeve... To nije bio pravi meč", poručila je Ivanović, koja je izgubila prvih pet susreta sa starijom od sestara Vilijams, a potom dobila poslednji duel u četvrtfinalu Australian Opena 2008. godine.

Duel treće teniserke svijeta, Venus i deset pozicija lošije plasirane Ane, mogao bi da bude prekretnica za Srpkinju, čiji je pad na WTA listi počeo upravo na ovom mjestu, prije godinu dana. Tada je na Vimbldon došla kao zvanična šampionka Rolan Garosa, prva igračica svijeta, ali je ispala od Ženg...

Na to se nadovezala povreda palca desne ruke, duga pauza, odustajanje od Olimpijskih igara, itd.

"Svakako je ovo važan meč za mene. Kada igrate protiv Venus na travi to je, uz duel sa Serenom, najteži žrijeb koji možete da dobijete. Ali, ako budem igrala kao protiv Stosur, mislim da će to biti sasvim dovoljno za uspjeh, jer ni sestre Vilijams ne vole kada ih neko napada, a ja samo tako znam da igram", rekla je Beograđanka, rođena 1987. godine.

Ona kaže da joj je baš laknulo poslije suočavanja sa dvije eliminacione lopte još u prvom kolu.

"Osjećam kao da sam dobila novu priliku od kada sam spasila te dvije meč lopte. Od tada sam rasterećena. Znam da sam 'anderdog' (autsajder) protiv Venus, ali znam i da imam svoje šanse. Naporno sam trenirala i na treniznima stekla veliku dozu samopouzdanja, ali nisam imala priliku da igram u kontinuitetu i da to samopouzdanje prenesem i na mečeve. Sada se to dogodilo i osjećam se odlično", istakla je Ana Ivanović, koja će u subotu u krugu porodice proslaviti rođendan oca Miše, a potom u nedelju i provesti dan u relaksaciji.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC