• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena: Slaba sam...

"Ljekar i fizioterapeut su mi rekli da je najbolje da predam, ali nisam takva! Nisam to željela pa makar i pala na terenu", rekla je Džej Džej.

 Jelena: Slaba sam... Izvor: MONDO

Do januara ove godine prva teniserka svijeta, trenutno šesta na WTA listi, Jelena Janković eliminisana je u trećem kolu Vimbldona od američke tinejdžerke Melani Udin.

Eliminacija od 124. na WTA listi svakako je iznenađenje.

Ali, kada se taj meč posmatra kroz istoriju Jeleninih rezultata na Vimbldonu, eliminacija ove sezone stigla je samo kolo prije njenog najboljeg rezultata na najprestižnijem turniru na svijetu. Prethodne tri godine, Džej-Džej je gubila u osmini finala od Tamarin Tanasugarn, Marion Bartoli i Anastasije Miškine.

Miškina je 2005. godine izbacila Jelenu u trećem kolu, a 2004. i 2003. godine, Beograđanka je gubila još u prvom kolu od Klare Zakopalove i Andree Erit-Vanc.

Dakle, Jelenin odlazak na odmor u Brendonton, svoju rezidenciju na Floridi, već poslije tri duela na Sveengleskom klubu i nije veliko iznenađenje. Ona ga objašnjava nedostatkom snage...

"Poslije prvog seta osjećala sam da ću se onesvijestiti. Kada sam sjela na klupu, smračilo mi se. Nisam u jednom trenutku znala gdje se nalazim, toliko sam bila malaksala", objasnila je Jankovićeva poslije duela u kojem je dva puta tražila medicinski tajm-aut, ali se intervencija odnosila na žuljeve na nogama.

US Open je moj omiljeni turnir

Nije nemoguće da su bolovi na stopalima, koje Jelena osjeća nedeljama unazad (a vjeruje se da su posljedica lošeg kvaliteta opreme koju dobija od sponzora), uticali i da se generalno osjeća slabo, malaksalo, dekoncetrisano...

"Što su poeni bili duži, ja sam igrala sve lošije i lošije. Nisam imala snage da udarim kako treba. Ni servis, ni retern, ništa...", nadovezala se Beograđanka.

Jelena je dodala i da joj je savjetovano da prekine meč.

"Ljekar i fizioterapeut su mi rekli da je najbolje da predam, ali nisam takva! Nisam to željela pa makar i pala na terenu. Kada sam zdrava, mogu dobro da igram, ali to sada nije bio slučaj", rekla je Srpkinja, ali nije navela šta je bio uzrok malaksalosti.

Jelena je novinarima prije meča sa Udin izjavila da je "opet ona stara i da uživa na terenu".

Ona će i 2009. godine poželjeti što prije da zaboravi travu i već razmišlja da se što bolje pripremi za prelazak na beton.

"U SAD ću učestvovati na turniru u Stenfordu, gdje ću se pripremati za US Open. To je moj omiljeni turnir i trudiću se da do tada podignem svoju igru", rekla je Jelena Janković.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC