• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MI: Srebra za Silađija i Mikeca

Srbija je trećeg dana Mediteranskih igara nastavila žetvu medalja u Peskari. Rukometaši doživjeli poraz od Francuske.

 MI: Srebra za Silađija i Mikeca Izvor: MONDO

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi osvojio je srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno, dok je srpski rvač Radomir Petković u kategoriji do 120 kilograma osvojio bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Peskari.

Silađi je dvije dužine bazena preplivao u vremenu 1:00,68 minuta i 23 stotinke je bio sporiji od Španca Melkviadesa Alveresa, kome je pripala zlatna medalja. Treći je bio Italijan Luka Picini u vremenu 1:01,26.

Radomir Petković je u četvrtfinalu izgubio od Turčina Kize Kalapa, ali je dobio šansu da se bori za bronzanu medalju, jer je Kalap ušao u finale i osvojio zlatnu medalju. U meču za bronzu Srbin je pobijedio Jasera Sakra iz Egipta.

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je u Peskari od selekcije Francuske sa 31:27 (16:14) u prvom kolu Grupe A.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Rafael Košeto sa sedam golova, a jedan manje postigao je Benžamen Maso-Pele.

Po pet golova za selekciju Srbije dali su Žarko Šešum, Aleksandar Stojanović i Petar Nenadić.

Reprezentacija Srbije u nedelju od 18 sati u drugom kolu igra protiv Alžira.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Turske sa 80:64 (26:14, 14:21, 24:19, 16:10) u prvom kolu Grupe B.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Nina Bogićević sa 19 i Sonja Petrović sa 17 poena. Nazli Guler postigla je 14 poena za Tursku.

Selekcija Srbije u nedelju od 16.30 u drugom kolu igra protiv reprezentacije Grčke, koja je pobijedila Maltu sa 102:57.

Srpski strijelac Damir Mikec osvojio je u Peskari srebrnu medalju u gađanju pištoljem na 50 metara, dok je Andrija Zlatić u istoj disciplini došao do bronzanog odličja.

Zlatnu medalju osvojio je Španac Pablo Vaskez Karera sa 663,4 poena, Mikec je imao 655,9 poena, dok je Zlatić finale završio sa 652,9 poena.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Lidija Mihajlović osvojila je peto mjesto u finalu takmičenja sa puškom na 50 metara trostav, dok je Andrea Arsović u istoj disciplini zauzela sedmu poziciju.

Mihajlovićeva je sakupila 669,1 poen, dok je Arsovićeva takmičenje završila sa 666,8 poena.

Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Snježana Pejčić sa 675,3 poena, Lorans Briz iz Francuske došla je do srebrne, a njena zemljakinja Emili Evesk do bronzane medalje.

Marica Stražmešter je plivala u finalu trke na 50 metara leđno i zauzela šesto mjesto u vremenu 29,23 sekunde, a isti plasman ostvarila je i ženska štafeta Srbije 4x100 slobodno, koja je trku završila u vremenu 3:52,73 minuta.

Andrea Basaraba poslednje, sedmo mjesto u finalnoj trci na 200 metara mješovitim stilom. Basaraba je trku isplivala u vremenu od dva minuta, 24 sekunde i 51 stotinke.

Zlatnu medalju osvojila je Francuskinja Kamil Mufa (2:10.36), srebro je pripalo Mirei Belmonte iz Španije (2:13.07), a bronza Anji Klinar iz Slovenije (2:14.24).

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Nemanja Mirosavljev zabilježio je rezultat od 595 krugova MK puškom 60 metaka ležeći u eliminacijama i kao drugi u svojoj grupi plasirao se za nastavak takmičenja u nedelju 28. juna.

Drugi srpski predstavnik Stevan Pletikosić takođe je prošao eliminacije pogodivši 591 krug.

"Nadam se da će Mirosavljev biti kocentrisaniji u nedelju, Inače, uslovi za gađanje su, blago rečeno, neuobičajeni. Strelište je postavljeno uz dosta improvizacija i koliko su organizatori sve shvatili olako, pokazuje podatak da su prvog dana muškarci gađali dvije discipline, što je nezamislivo na drugim streljačkim takmičenjima. Prije podne su gađali MK puškom 60 metaka ležeći, a po podne vazdušnom puškom osnovni dio i potom finale", rekao je Stojiljković.

U Peskari puskom još gađaju Lidija Mihajlović i Andrea Arsović, a pištoljem Andrija Zlatić, Damir Mikec, Jasna Šekarić i Zorana Arunović.

Srpski veslači Nemanja Nešić i Miloš Stanojević plasirali su se u finale Mediteranskih igara u Peskari u disciplini laki dubl skul, pošto su u subotu, u repesažu osvojili treće mjesto.

Srpski dvojac je na cilj stigao iza posada iz Grčke i Slovenije sa vremenom 6:48,20 minuta, a u finale se plasirao još i turski dubl skul, koji je trku završio na četvrtom mjestu.

U finale su se u petak direktno plasirale posade Francuske i Italije, a zanimljivo je da su ta dva dvojca ostvarila daleko slabija vremena od onih koja su u subotu postignuta u represažu.

Finale je na programu u nedelju u 11 časova.

Stonoteniseri Aleksandar Karakašević, Anamarija Erdelji i Monika Molnar uspješno su startovali, pošto su se plasirali u drugi krug takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji.

Karakašević je u svojoj grupi zauzeo drugo mjesto, s obzirom da je bio bolji od predstavnika San Marina Andree Stefanelija, a poražen od Grka Konstantinosa Papageorgijua.

U ženskoj konkurenciji Erdelji je ostvarila maksimalan učinak, pobijedivši najprije Hrvaticu Korneliju Vajdu, a zatim i Albanku Adelajdu Isaku.

Molnar je u prvom susretu pobijedila Libanku Laru Kjebečijan, a zatim u meču za prvo mjesto u grupi izgubila od reprezentativke Turske Hu Melek.

Takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji nastavljaju se 29. juna.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC