• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Viktor nemoćan protiv Britanije

Suočen sa najvećom nadom britanskog tenisa, Viktor Troicki nije se najbolje snašao u prvom izlasku na Centralni teren. Eliminisao ga je Marej.

 VIMBLDON: Viktor nemoćan protiv Britanije Izvor: MONDO

Usamljen na Centralnom terenu Vimbldona, suočen sa najvećom nadom britanskog tenisa, punim tribinama i još nekoliko hiljada navijača izvan stadiona, Viktor Troicki nije uspio da osvoji ni set protiv Endija Mareja u meču trećeg kola.

Britanac je treći put u karijeri, bez izgubljenog seta, pobijedio Beograđanina - 3:0 (6:2, 6:3, 6:4) i nastavio pohod ka finalu, kao prvi favorit gornjeg dijela žrijeba u odsustvu šampiona, Rafaela Nadala.

Na tom putu, Troicki nije uspio u značajnoj mjeri da ga namuči. Drugi reket Srbije je za 96 minuta u svom prvom nastupu na Centralnom terenu stigao samo do jedne brejk prilike, ne i brejka. Na drugoj strani, Marej, koji se nosi sa pravom euforijom Britanaca, igrao je sigurno, bez mnogo grešaka, prednost je sticao početkom svakog od tri seta i na kraju izborio meč osmine finala protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, 19. nosioca.

Troicki je popravio prošlogodišnji debitantski rezultat na Vimbldonu, kada je ispao u drugom kolu.

I pored blage kiše pred kraj duela, organizatori nisu prvi put u 123 godine dugoj istoriji turnira aktivirali pokretni krov.



U prvom setu, Troicki je djelovao sigurno i snažno do 2:2, a onda je pri vođstvo rivala od 3:2 odsevirao dvije duple servis greške i napravio dvije neiznuđene greške, poklonivši protivniku gem tek tako... Ispostavilo se da se od tada nije vratio u meč.

Marej je bez problema vezao četiri gema do osvajanja prvog seta, poslije 27 minuta, a potom odmah poveo sa 2:0 u drugom setu.

Tu prednost sačuvao je do kraja seta, nije dozvolio Troickom da stigne ni do brejk prilike u drugom setu i poslije manje od sat vremena, na semaforu je pisalo 2:0 za Britanca.

Slična priča ponovila se i u trećem setu, u kojem je Troicki odmah izgubio svoj servis (0:2), pri rezultatu 1:2 imao je rezultat 30:0, ali nije napravio prvi brejk na meču i to je bio početak kraja... A, kraj je uslijedio poslije malo više od sat i po vremena, as udarcem trećeg tenisera svijeta, koji još čeka da mu Troicki oduzme set.

U Sankt Peterburgu 2008 bilo je 6:3, 6:3, a u Majamiju ovog proljeća 6:1, 6:0.

Marej je odservirao 17 asova, naspram Viktorova četiri, srpski teniser imao je i šest duplih servis grešaka, pet više od protivnika, kada su neiznuđene greške u pitanju i tu je značajnu "prednost" imao Srbin - 26:17.

Do duela sa godinu dana mlađim Marejom, Troicki (23) stigao je preko Brajana Dabula i Daniela Himeno-Travera.

Troicki neće otputovati iz Londona jer ga očekuje meč trećeg kola dubla, u kojem je prijavljen sa Nijemcom Kristoferom Kasom.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC