• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudi Sela: Čuvaj se, Novače!

Izraelac Dudi Sela smatra da protiv najboljeg srpskog tenisera ima veće šanse za pobjedu, nego što bi ih imao protiv servera kakav je Ivo Karlović.

 Dudi Sela: Čuvaj se, Novače! Izvor: MONDO

Prvu nedelju Vimbldona preživjelo je vrlo malo tenisera koji pred početak turnira objektivno nisu mogli da se nadaju plasmanu u osminu finala.

Od 16 igrača koji konkurišu za titulu, samo njih trojica nisu imenovana za nosioce.

Lejton Hjuit i Huan Karlos Ferero su nekadašnji svjetski "brojevi jedan" i osvajači grend slem turnira, kojima su na put stale povrede i godine. Treći je Izraelac Dudi Sela.

Trenutno je 46. na ATP listi, što mu je najbolji plasman u karijeri. Probojem u četvrto kolo Vimbldona takođe je postavio lični rekord, računajući sva četiri najvažnija turnira.

Taj Dudi Sela će u ponedeljak oko 15 časova na terenu broj 3 pokušati da pruži što jači otpor Novaku Đokoviću!

"Dogurao sam daleko. Ali uspjeh na travi mnogo zavisi od žrijeba. Ako izvučete velikog servera, kao što je Ivo Karlović, teško ćete ga pobijediti. Đoković nije takav. Ali on je četvrti na svijetu i osvojio je jedan grend slem. Daću sve od sebe", izjavio je dvadesetčetvorogodišnji Sela.

On je u prethodna tri kola eliminisao Meksikanca Gonzalesa, Nijemca Šitlera (prošlogodišnjeg polufinalistu) i španskog veterana Tomija Robreda.

Time je postao prvi Izraelac koji se u poslednjih 20 godina probio u četvrto kolo nekog grend slem turnira. I ako izgubi od Đokovića, inkasiraće 80.000 dolara i probiti se blizu Top 30 na svijetu.

To uopšte nije loše za igrača koji je prije nekoliko godina umalo odustao od tenisa, pošto je pao ispod 300. mjesta na ATP listi i ostao bez novca.

Novak Đoković trebalo bi da se pripremi za bučnu podršku, koju Seli pružaju sa tribina izraelski navijači, kao i lokalni članovi jevrejske zajednice. Čak i sudije imaju problema da ih utišaju...

Ono što je veoma specifično za Dudija Selu, jeste to što ima samo jedan reket kojim igra i još jedan za "ne daj bože". Tokom meča sa Robredom poslao je omiljeni reket na španovanje, ali ga nije dobio nazad više od sat vremena i protivnik je uspio da smanji na 2:1 u setovima.

Na sreću Izraelca, španeri su ipak završili posao na vrijeme i Sela je agresivnom "servis-volej" igrom vratio stvari pod kontrolu u četvrtom setu.

Dobio ga je sa 7:5, a time i najvažniji meč karijere. Do ponedeljka.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC