• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana protiv Venus = atomski tenis

Venus Vilijams protiv Ane Ivanović - i po imenima i po do sada prikazanim igrama na Vimbldonu, biće to derbi osmine finala ženskog singla.

 Ana protiv Venus = atomski tenis Izvor: MONDO

Prema kladionicama, Amerikanka je favorit. Logično, jer je dvostruka uzastopna šampionka najznačajnijeg turnira, koga je osvajala čak pet puta, treći je nosilac i u međusobnim duelima sa Anom izgubila je samo jednom (5:1).

Ipak, Srpkinja je, naročito ubjedljivom igrom u trećem kolu protiv Samante Stosur, dobila na samopouzdanju. Uvjerena je, ne samo da može da pobijedi Venus, od koje je bila bolja samo na Australijan openu 2008, već i da može mnogo dalje od četvrtfinala.

Sigurno je samo da će se igrati "atomski" tenis, kada u ponedjeljak u 14 sati na teren broj 1 izađu igračice, za koje je karakteristično da snažno udaraju lopticu.

"Za mene će biti najvažnije da serviram dobro, kako bih parirala izvanrednom prvom servisu protivnice. Ključ za uspjeh u tom meču biće da držim svoj servis i da onda vršim pritisak na njen", rekla je trenutno 13. teniserka svijeta.

Neizbježno je podsjećanje na polufinale Vimbldona 2007. godine kada je Venus lako pobijedila Anu, koja je u to vrijeme kuburila sa povredom koljena (6:2, 6:4).

"Tada sam stekla veliko iskustvo koje će mi, sigurna sam, dosta značiti kada u ponedjeljak izađem na teren. Venus voli prva da krene u napad i da diktira poen i sada znam da moram da se pripremim za vraćanje dosta teških udaraca", završila je Ana Ivanović.

Duela od prije dve godine sjeća se i Venus, koja kaže da je tada morala da bude agresivna.

"Sjećam se da smo imale mnogo izmjena veoma snažnih udaraca i da sam morala da budem maksimalno agresivna. Ana je talentovana teniserka, a trava je za nju odlična podloga na kojoj praktično sve radi veoma dobro", rekla je Venus Vilijams.

(Tanjug, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC