• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Srpski ponedjeljak

Svi preostali srpski teniseri igraće u ponedjeljak na Vimbldonu.

 VIMBLDON: Srpski ponedjeljak Izvor: MONDO

Put do četvrtfinala pokušaće da nađu Ana Ivanović i Novak Đoković u singlu, dok će u dublu isto pokušati da učine i Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Pobjedom u osmini finala protiv Australijanke Samante Stosur, Ana Ivanović je nadmašila prošlogodišnji rezultat na Vimbldonu, kada je ispala u trećem kolu, a sada će pokušati drugi put u karijeri da savlada petostruku pobjednicu Vimbldona.

Ona se sa Venus Vilijams sastajala šest puta, a Amerikanka vodi 5:1. Jedinu pobjedu Ana je zabilježila prošle godine na Australijan openu.

Njihov meč biće prvi na terenu broj 1 i počeće u 14 časova.

Đoković je plasmanom u osminu finala takođe nadmašio prošlogodišnji rezultat, kada je ispao već u drugom kolu, a protiv Izraelca Dudija Sele, trenutno 46. igrača svijeta, biće apsoluitni favorit. Izraelcu je ovo tek drugo učešće na Vimbldonu. Debitovao je 2008. kada je ispao u prvom kolu.

Đoković i Sela su dosada jedini meč odigrali u Dejvis kupu prije tri godine, kada je Novak pobijedio bez izgubljenog seta.

Njihov meč u ponedjeljak biće drugi na terenu broj 3 i mogao bi da počne oko 15 časova.

U osmini finala u konkurenciji dublova Viktor Troicki i Nijemac Kristofer Kas od 13 sati igraće protiv Lukaša Kubota iz Poljske i Olivera Maraha iz Austrije, koji su postavljeni za osme nosice.

Branioci tutule, Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, odmjeriće snage sa Britancima, Džejmijem Delgadom i Džonatanom Marejom, a taj meč neće početi prije 18 časova.

U juniorskoj konkurenciji nastupiće jedna od najtalentovanijih srpskih teniserki, 15-godišnja Tamara Čurović, koja će u pvom kolu igrati protiv Ajle Tomljanović iz Hrvatske, koja se već nalazi na WTA listi i postavljena je za osmog nosioca.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC