• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ana nije uspjela protiv bola i Venus

Ivanovićeva je, zbog povrede prepone bila primorana da preda duel osmine finala braniocu trofeja u drugom setu, pri rezultatu 1:6, 1:0.

 VIMBLDON: Ana nije uspjela protiv bola i Venus Izvor: MONDO

Iako se u osmini finala Vimbldona Ana Ivanović opredijelila za pravu taktiku protiv Venus Vilijams - agresivnu igru, taj recept, ipak, nije dao rezultata.

Ivanovićeva je pokušala da pruži maksimum protiv branioca trofeja u Londonu, ali je zbog povrede prepone bila primorana da preda duel u drugom setu, pri rezultatu 1:6, 1:0, poslije samo 47 minuta igre.

Srpsku teniserku je na putu bolje partije protiv petostruke osvajačice Vimbldona omela neugodna povreda prepone lijeve noge na startu drugog seta, zbog čega je prekinula gem, što nije uobičajeno, i sa suzama u očima pod velikim bolom hitno zatražila medicinski tajm-aut.

Nakon ukazane pomoći i brojnih bolnih grimasi bilo je jasno da Ana Ivanović neće još dugo izdržati na terenu. Ona je uspjela da odigra tek dva poena, dobije prvi gem u nastavku meča, prije nego je i zvanično saopštila sudiji da mora da napusti teren.

Brojna publika na terenu broj jedan velikim aplauzom je pozdravila Anu, koja je jecajući završila takmičenje na ovogodišnjem Vimbldonu.

Srpska teniserka, koja je bila postavljena za 13. nosioca, do povrede je igrala veoma dobro, ali je gorostasna Amerikanka odolijevala svakom napadu i snažnom servisu srpske teniserke, potvrdivši još jednom da je trava podloga na kojoj se najbolji snalazi.

Iako se činilo da se Ana opredijelila za dobru taktiku, to nije bilo dovoljno da se nadvisi Amerikanka koja je u odličnoj formi. Anino "dobro" očigledno je moralo biti prefektno kako bi parirala i eventulano priprijetila starijoj sesti Vilijams.

Zapravo, Ivanovićeva je na startu meča imala dobru priliku da možda preuzme inicijativu, ali je u kratkom vremenskom roku prokockala čak tri brejk šanse... Venus je nakon tog opuštanja riješila da pojača ritam, koji je bio ubitačan za srpsku teniserku. Amerikanka je ekspresno osvojila pet gemova u nizu, dok je Ana tek u finišu seta uspjela da stigne do "počasnog".

Kada se činilo da bi Ivanovićeva možda mogla da krene "od nule" i eventualno se vrati u igru, došlo je do povrede koja ju je neočekivano rano udaljila sa terena.

Ana je tako poslije eliminacije na Vimbldonu 2008. godine u trećem kolu, ove sezone okončala nastup rundu kasnije.

Venus Vilijams, koja je stigla do 18. pobjede u nizu u Londonu, za ulazak u polufinale igraće sa Agnješkom Radvanskom.

Poljakinja je rezultatom 6:4, 7:5 bila bolja od Amerikanke Melani Udin, koja je u trećoj rundi eliminisala Jelenu Janković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC