• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UI: Igre su već počele

Druga najveća i najmasovnija sportska manifestacija na planeti, poslije Olimpijskih igara, počela je da živi u Beogradu i prije zvaničnog otvaranja.

 UI: Igre su već počele Izvor: MONDO

U srijedu, 1. jula, krenuće kolona učesnika od Belvila, univerzitetskog sela, do Beogradske arene, gdje će 25. Univerzitetske igre biti proglašene otvorenim, ali ovog ponedjeljka već više od 4.000 stranih sportista živi živog u Selu i često posjećuje borilišta, trening poligone, centar grada, kafiće, restorane…

Dakle, počelo je!

A, u utorak će početi i prve utakmice i to fudbalskog turnira, u obje konkurencije.

Da preduhite prvi sudijski zvižduk, u ponedjeljak u medijskoj bazi Igara, Centru Sava, održano je predstavljanje srpskog univerzitetskog tima, koji spade među pet najbrojnijih na Igrama. Čini ga 382 člana, od čega su 276 sportisti.

Srpske atlete sa indeksom u džepu takmičiće se u svih 15 sportova, što znači da će navijači moći da ih prate na gotovo svim borilištima, a ima ih ukupno 60 u Beogradu, Obrenovcu, Staroj Pazovi, Inđiji, Smederevu, Jakovu…

Šta je cilj?

“Da premašimo brojku od 100 medalja od našeg prvog učešća na UI, 1959. godine u Torinu”, rekao je Nebojša Jovanović, predsjednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Od Torina do danas, Srbiju je predstavljalo 1.725 učesnika i osvojeno je 95 medalja, 26 zlatnih, 41 srebrna i 28 bronzanih. Sada, kada je Srbija domaćin, želja je da se medalje ubuduće pišu trocifrenim brojem, a za to će biti dovoljno da se ponovi uspjeh sa prethodne Univerzijade u Bangkoku 2007. godine, kada je sakupljeno pet medalja, četiri srebra i bronzu.

Jovanović, koji obavlja ulogu šefa sportske delegacije, prenio je i da nije bilo nijedne jedine zamjerke predstavnika ostalih reprezentacija, na održanom radnom sastanku. Ni u vezi smještaja, hrane, borilišta, prevoza…

“Za sada nismo dobili nijedan komentar za stvari koje generalno muče organizatore”, dodao je Jovanović.

Ko su zvijezde srpske reprezetacije? Teško ih je nabrojati…

Ali, po sportovima, najviše odskaču imena atletičarki Ivane Španović i Tatjane Jelače, plivačica i plivača Marice Stražmešter, Miroslave Najdanovski, Ivana Lenđera i Čabe Silađija, košarkašice Miljane Musović i košarkaša Milana Mačvana, Marka Kešelja, Nemanje Bjelice, stonoteniserki Silvije Erdelji i Monike Molnar, tenisera Aleksandra Slovića, odbojkašica Jelene Nikolić, Maje Ognjenović, Ivane Đerisilo, fudbalera Nenada Cvetkovića, Nenada Marinkovića, vaterpoliste Đorđa Bašića, itd.

Nemojte da vas iznenadi, ako medalju osvoji neko ko nije pomenut u prethodnom pasusu. Sasvim je moguće.

Na pitanje: “Kako i gdje će moći da se dođe do ulaznica za mečeve u 15 sportova?”, organizatori još nemaju jasan odgovor:

“Ulaznica će biti i bićete obaviješteni na vrijeme”, rečeno je na konferenciji.

Dakle, nije poznato da li će ulaznice biti u slobodnoj prodaji, koje će možda biti besplatne i na kojim mjestima će navijači moći da ih kupe.

(N. J. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC