• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Više nema lako

Biće to meč najmlađeg i najstarijeg od preostalih pretendenata na tron upražnjen odustajanjem Rafaela Nadala.

 Novak: Više nema lako Izvor: MONDO

Novak Đoković (22) i Tomi Has (31) sastaće se u četvrtfinalu Vimbldona, u reprizi nedavno odigranog finala turnira u Haleu.

"Naravno da je Tomi veliki teniser. Pored toga, u posljednje vrijeme je stvarno u formi. Igrao je pet setova sa Federerom na Rolan Garosu, osvojio Hale, na Vimbldonu je dobio nekoliko maratonskih mečeva", rekao je Đoković o narednom protivniku.

"Igra agresivno, oslanja se na servis i volej, ne pravi razliku između prvog i drugog servisa. Znam da će me dobro pritisnuti, zato moram da budem strpljiv i da sačekam svoje šanse", dodao je on.

Has je u seriji od devet pobjeda na travnatim terenima, uključujući 6:3, 6:7, 6:1 protiv Đokovića u Haleu.

Zanimljivo je da se Nijemac tek u jedanaestom pokušaju domogao prvog vimbldonskog četvrtfinala! On je u ponedjeljak pobijedio Rusa Andrejeva rezultatom 3:0, kao Đoković Izraelca Dudija Selu.

"Da mi je neko prije dva mjeseca rekao da ću stići ovako daleko i da ću igrati tenis na ovako visokom nivou, nisam siguran da bih povjerovao. Ovo što sam uradio je već fantastično. Srećan sam i zadovoljan, bez obzira kako se završi", istakao je Has.

Pobjednik ovog meča u polufinalu će igrati sa Rodžerom Federerom ili Ivom Karlovićem, koji snažnim servisom ruši jednog po jednog protivnika. Ipak, teško je povjerovati da Federer neće imati rješenje za to.

"Ako pobijedim Hasa, sleduje mi Federer. Očigledno je da više nema lakih mečeva. Ali mislim da i fizički i mentalno idem dobrom putanjom. Vjerujem u sebe", zaključio je Novak Đoković.



"Ne znam za zarazu"

Četvrti reket svijeta naveo je i da do sada nije razmišljao o spekulacijama o pojavi novog gripa na Vimbldonu, pošto je tek od novinara čuo da je četvoro sakupljača loptica zamoljeno da zbog sumnjivih simptoma ostanu kod kuće.

"Niko ne može da bude siguran da je skroz zdrav, ali lično, zbog onoga što je do nas, dakle higijene i nekog odgovornog ponašanja, mogu da garantujem da je sa mnom sve OK. Zaista nisam čuo ili doživio slučaj da se neka virusna zaraza širi među teniserima", naveo je Đoković.

Izvršni direktor Vimbldona Ajan Riči negirao je medijske navode o pojavi novog gripa i iznio tvrdnju da su skupljači loptica ostali kući sa simptomima uobičajenim i za "standardni" grip.

Riči je, takođe, zamolio sve koji osjećaju simptome gripa, bilo da su navijači ili zaposleni u organizaciji turnira, da ne dolaze na terene "Sveengleskog kluba".

(MONDO/Beta, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC