• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Safina prva pobjednica pod krovom

Novi pokretni krov na Centralnom terenu prvi put je zatvoren pri vođstvu Morezmo od 1:0 u setovima i Safine od 4:1 u drugom dijelu igre.

 VIMBLDON: Safina prva pobjednica pod krovom Izvor: MONDO

Dinara Safina pobijedila je Francuskinju Ameli Morezmo sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) i prošla u četvrtfinale poslije prvog meča u istoriji Vimbldona odigranog na pokrivenom Centralnom terenu.

Pokretni krov zatvoren je pri vođstvu Morezmo od 1:0 u setovima i Safine od 4:1 u drugom dijelu igre.

Teren je prvo pokriven mušemom, pošto su se organizatori nadali da će kiša brzo prestati. Kako se to nije dogodilo, gledaoci su imali istorijsku šansu da vide krov na stadionu izgrađenom još 1922. godine.

Krovu je trebalo šest minuta da se zatvori, što su navijači, dok su sklanjali kišobrane, pozdravili burnim aplauzima u 16.46 po lokalnom vremenu.

Ventilacioni sistem dvoranu je napunio hladnim vazduhom, kako bi smanjio vlažnost, dok je publika na semaforu posmatrala dokumentarni film o izgradnji krova. Spiker je oko 17.10 preko razglasa poručio: "Dobra vijest je da će se igra na Centralnom terenu nastaviti za oko dva minuta".

Meč je nastavljen poslije novog zagrijavanja teniserki, 45 minuta poslije prekida. Otprilike u isto vrijeme nastavljeni su i mečevi na drugim terenima, pošto je kiša prestala da pada. Zanimljivo je da je krov ostao na svom mjestu i za meč muškog singla Marej - Vavrinka.

Safina je lako okončala drugi set, ali je u trećem morala da se pomuči, pošto je nekada najbolja teniserka svijeta Morezmo povela sa 3:0.

Ruskinja je, ipak, uspjela da preokrene rezultat i izbori se za četvrtfinalni duel sa Njemicom Sabinom Lisicki, koja je prethodno iznenadila Dankinju Karolinu Voznijački.

Ostali četvrtfinalni parovi su: Venus Vilijams - Agnješka Radvanska, Jelena Dementijeva - Frančeska Skjavone i Serena Vilijams - Viktorija Azarenka.

Postoji šansa da se u polufinalu nađu prva četiri nosioca - Safina, sestre Vilijams i Dementijeva.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC