• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Vavrinka namučio Mareja

Endi Marej u ponedjeljak je osjetio kako je teško nositi breme favorita.

 VIMBLDON: Vavrinka namučio Mareja Izvor: MONDO

Čitava Velika Britanija već ga vidi sa trofejom, ili bar u finalu sa Federerom, a on je lako mogao da ispadne sa Vimbldona već u četvrtom kolu!

Ipak, Marej je poslije pet setova i skoro četiri sata igre uspio da slomi žilavog Švajcarca Stanislasa Vavrinku - 2:6, 6:3, 6:3, 5:7, 6:3.

Vavrinki su glave došle neiznuđene greške, kojih je imao 51, takoreći deset po jednom setu. Gemove na svoj servis u setu odluke (prvo za 2:0, pa za 5:3), gubio je sopstvenim kiksevima. Prvi put se izvukao izjednačivši na 3:3, drugi put nije mogao.

Marej će se u četvrtfinalu, zakazanom za srijedu, sastati sa Špancem Huanom Karlosom Fererom, koji je uz Lejtona Hjuita najprijatnije iznenađenje turnira.

Fereru (29) je ovo tek drugo grend slem četvrtfinale u posljednjih pet godina (igrao četvrtfinale Vimbldona 2007), dok Hjuit (28) nije bio ovako dobar od 2006, kada se plasirao među osam na Vimbldonu i US openu.

I jedan i drugi su svojevremeno osvajali grend slem turnire i bili prvi na ATP listi.

Pobjednik meča Marej - Ferero u polufinalu ide na Hjuita ili Endija Rodika, dok će drugi par formirati pobjednici mečeva Novak Đoković - Tomi Has i Rodžer Federer - Ivo Karlović.

Duel Mareja i Vavrinke u ponedjeljak se završio nešto prije 23 časa po lokalnom vremenu, što je ubjedljivo najkasniji kraj u istoriji Vimbldona. Tako nešto su omogućili vještačko osvjetljenje i pokretni krov, koji je popodne aktiviran prvi put u istoriji turnira.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC