• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svinjski grip i na Vimbldonu?

Novi grip H1N1, poznatiji kao meksički ili svinjski grip, nije zaobišao ni vimbldonski turnir!

 Svinjski grip i na Vimbldonu? Izvor: MONDO

Iako nije zvanično potvrđeno da je riječ o novom virusu, izvršni direktor turnira Jan Riči izjavio je da je tokom prethodna dva dana određen broj osoblja na Vimbldonu osjetio simptome koji su veoma slični gripu i da su zbog toga stavljeni u kućni karantin.

On je naglasio da među izolovanima najviše ima dječaka i djevojčica, koji sakupljaju loptice.

Uzbuna na Vimbldonu još uvijek nije podignuta na najviši nivo, budući da Svjetska zdravstvena organizacija nije utvrdila o kom tipu gripa se radi. Ipak, organizatori su zvanično zamolili sve posjetioce koji osjećaju simptome gripa da ne dolaze na turnir.

Nekolicina igrača koji nastupaju na turniru, poput Rodžera Federera, izjavili su da znaju da u Velikoj Britaniji već ima više od četiri hiljade registrovanih slučajeva novog gripa, kao i da postoji mogućnost da se taj virus prenese na turnir.

"To svakako nisu dobre vijesti za nas. Teniseri putuju širom svijeta na turnire, sreću mnogo ljudi i uvijek postoji rizik da se zaraze. Ipak, vjerujem da će organizatori turnira preduzeti sve potrebne mjere kako bi nas u poptunosti zaštitili od novog gripa", rekao je Federer.

Novak Đoković je izjavio da nije čuo zvanično upozorenje organizatora, ali da vodi računa o svom zdravlju.

"Ono što mogu da kažem jeste to da mogu da garantujem za svoje zdravlje, u smislu onog dijela koji je do mene - briga o higijeni i sličnim stvarima. U tenisu do sada nije bilo slučajeva novog gripa, barem ne da ja znam, tako da se nadam da će sve biti u redu", prenio je "Sport" Novakove riječi.

Bilo kako bilo, novi virus kao da ne brine previše posjetioce Vimbldona. Naime, iz dana u dan u "Ol Ingland klubu" sve je više ljudi, o čemu najbolje svjedoči podatak da je u prvoj nedelji turnira rekord po broju posjete premašen za čak 24.000 ljudi.

Pojava novog gripa mogla bi, eventualno, da pokvari planove britanske kraljice Elizabete II, čiji su dolazak na finale Vimbldona najavili neki ostrvski mediji. Naime, oni su prenijeli da bi kraljica poslije 32 godine pauze mogla da posmatra borbu za trofej na prestižnom turniru, ukoliko se za isti bude borio ljubimac domaće publike Endi Marej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC