• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Defile otvara Univerzijadu

Svečano otvaranje 25. ljetnje Univerzijade u Beogradu započeće u srijedu defileom oko 7.000 sportista i volontera iz 143 zemlje.

 Defile otvara Univerzijadu Izvor: MONDO

Direktor marketinga Univerzijade Beograd 2009 Nikola Mikavica izjavio je da će defile krenuti od hotela "Holidej In" na Novom Beogradu, a zatim će desnom stranom ulice Španskih boraca, koja će biti zatvorena za saobraćaj, doći do Beogradske arene, gdje će biti organizovano svečano otvaranje manifestacije.

Svi sportovi koji će se naći na Univerzijadi biće predstavljeni od 14 časova u ulici Španskih boraca, dok će na dijelu ulice od hotela do kružnog toka biti postavljena oprema za stoni tenis, džudo, mačevanje, vaterpolo, fudbal i druge sportove.

Volonteri Univerzijade i djeca iz oko 40 beogradskih škola, kojima su ambasade obezbijedile navijačke simbole, pozivaće sve građane da se oprobaju u nekom od sportova.

Simbolično predstavljanje svih sportova počinje oko 16 časova, a posjetioce će zabavljati i di džej, koji će puštati muziku sa bine postavljene na kružnom toku.

Početak defilea će biti svečano označen ispaljivanjem konfeta. Kolonu će predvoditi reprezentativni orkestar garde Vojske Srbije.

Kako najavljuju organizatori, na stepenicama na zapadnoj strani Arene, biće montirana VIP tribina sa koje će učesnike pozdravljati predstavnici FISU i zvaničnika iz Srbije.

Baklja kreće sa Studentskog trga

Univerzitetska baklja, kojom će u Beogradskoj areni biti otvorena Univerzijada, krenuće u srijedu iz centra grada, zbog čega će i saobraćaj duž te trase povremeno biti zaustavljan.

"Baklja polazi sa Studentskog trga, od Hemijskog fakulteta, pa pored galerije "Srpske akademije nauka i umetnosti", Knez Mihailovom ulicom ide do Gradske biblioteke, zatim prelazi na Kalemegdan, prolazi pored teniskih terena Crvene Zvezde, do Sahat kule i Beogradskog pobednika", predočio je zamjenik direktora Beokoma, Nenad Stevanović.

On je dodao da će se univerzitetska baklja potom spuštati stepenicama na Gornjem gradu do Francuske ambasade, a onda će se ići ka pristaništu do Brankovog mosta, odnosno do biciklističkog lifta.

Zatim će proći pored skejt parka na Novom Beogradu, pored hotela "Hajat", do "Delte", a onda Bulevarom Zorana Đinđića do Beogradske arene.

Stevanović je dodao da će stanje biti redovno što se tiče parkiranja vozila u gradu, a da neće biti uklanjanja onih koja su nepropisno parkirana na trasi.

Prema njegovim riječima, baklja će krenuti u 20 sati, a u 21.00 bi trebalo da stigne do Arene gdje će biti održana svečana ceremonija otvaranja 25. ljetne Univerzijade.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC