• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MI (6. dan): Žetva se nastavlja

U utorak su Srbi u Peskari osvojili još osam medalja, a košarkašice ušle u finale. Sada na kontu imaju 22 odličja.

 MI (6. dan): Žetva se nastavlja Izvor: MONDO

Srpska žetva medalja u Peskari se nastavila i u utorak, šestog dana Mediteranskih igara. Srpski sportisti osvojili su još osam odličja, ukupno 22, a najavili su još jedno, jer su košarkašice ušle u finale.

Najsjajnije odličje pripalo je Zorani Arunović u disciplini vazdušni pištolj.

Srebra su zaslužili plivač Ivan Lenđer, koji je u nedjelju već osvojio zlatnu medelju, i Nemanja Mirosavljev u streljaštvu, kome je to bio drugi put da se popeo na drugi stepenik pobjedničkog postolja.

Isto priznanje je pripalo i ateltičarki Oliveri Jevtić u trci na 10.000 metara, doduše, u konkurenciji još samo dvije takmičarke (32:23,6).

Karatisti su osvojili dvije bronze, Biljana Stojović i Valentin Popa, kao i Jasna Šekarić i stonoteniseri u ekipnoj konkurenciji. Aleksandar Karakašević i Slobodan Grujić su u borbi za treće mjesto bili bolji od Italijana.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale pošto je poslije produžetka pobijedila Hrvatsku 76:71 (15:21, 16:18, 17:14, 14:9, 14:9).

Najveće zaluge za uspjeh srpske selekcije imala je kapiten Sonja Petrović koja je postigla 29 poena i imala šest skokova i osam iznuđenih faulova.

Muška košarkaška reprezentacija izgubila je od Hrvatske sa 71:69 (20:17, 23:25, 20:15, 8:12), u posljednje, trećem kolu A grupe i zauzela treće mjesto, pa će 1. jula u četvrtfinalu igrati protiv Italije, drugoplasirane ekipe iz B grupe.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobijedila je u trećem kolu B grupe Sloveniju - 30:26 (15:12). Međutim, to je bila Pirova pobeda, jer su Crnogorke načinile senzaciju, savladale Francusku i izbacile Srpkinje iz daljeg takmičenja.

U prvom kolu B grupe srpski vaterpolisti pobijedili su Francusku - 12:5 (1:2, 4:2, 5:1, 2:0).

Po tri gola za srpski tim postigli su Duško Pijetlović i Slobodan Nikić, dva puta je strijelac bio Filip Filipović, a po jedan gol su postigli Živko Gocić, Vanja Udovičić, Slavko Gak i Nikola Rađen.

Pored Srbije i Francuske, u grupi B su još Italija i Crna Gora.

Plivačica Marica Stražmešter zauzela je četvrto mjesto u finalu na 100 metara leđno postigavši rezultat od 1:02,62 minuta. U finalu na 200 metara slobodnim stilom Radovan Siljevski je zauzeo šesto mjesto rezultatom 1:49,49 minuta.

Atletičar Predrag Filipović zauzeo je deveto mjesto u trci na 20 kilometara hodanjem. Drugi predstavnik Nenad Filipović nije završio trku u konkurenciji 13 hodača.

Srpski biciklisti nisu uspjeli da se plasiraju među prvih deset u disciplini pojedinačni hronometar.

Esad Hasanović je osvojio 14. mjesto sa 2,42 minuta zaostatka u odnosu na pobednika, dok je Žolt Der imao zaostatak od 3,12 minuta i zauzeo 15. poziciju.

(agencije, MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC