• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novi grip napao i tenisere!

Trojica učesnika Vimbldona, Slovaci Mihael Mertinak i Filip Polašek, te Amerikanac Trevis Perot, zaraženi su novim gipom, objavili su ostrvski mediji.

 VIMBLDON: Novi grip napao i tenisere! Izvor: MONDO

Ovo otkriće stiglo je nedugo nakon što je nekoliko dječaka i djevojčica, zaduženih sa sakupljanje loptica, udaljeno sa turnira, jer su imali simptome H1N1 gripa. Organizatori su potom istakli da virus ne predstavlja prijetnju za turnir i da je incident sa dječacima i djevojčicama u "potpunoj kontroli londonske zajednice". Ali...

Mertinak (29) i Polašek (24) bili su cimeri u hotelu, dok je Perot (28) nastupao sa Polašekom u dublu (na slici su zajedno). Ova vijest unijela je u najmanju ruku zabrinutost među ostalim igračima, jer je virus H1N1 očigledno uspio da se uvuče i u prilično izolovani svijet Vimbldona.

Sva trojica zaraženih tenisera eliminisana su u drugom kolu dubla, s tim da se Mertinak povukao iz igre mješovitih parova, jer se nije osjećao dobro. Ispostavilo se da je razlog novi grip.

On je izjavio da se priprema da narednih dana napusti Britaniju i vrati se kući.

Kao dio preventivne zaštite na Vimbldonu, igračima su dostavljene anti-bakterijske maske za lice, a organizatori su obavijestili igrače i trenere da ostavljaju sve korišćene peškire na tačno određena mjesta u svlačionicama, da često peru ruke ili koriste anti-bakterijski gel nakon što dođu u dodir s posetiocima na javnim mjestima ili koriste javne telefone i kompjutere u loži za igrače.

Takođe im je preporučeno da prekriju nos i usta dok prolaze kroz gužvu na prilascima terenima.

Organizatori Vimbldona poručili su svima sa simptomima, kakvi su na primjer groznica, kijavica, upala grla i slično da ne dolaze na Vimbldon ili, ako su se već zatekli na tribinama, da odmah posjete obližnju ambulantu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC