• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak bez polufinala Vimbldona!

Plasman među četiri najbolja, 2007. godine, ostaje najbolji rezultat Novaka Đokovića na "nezvaničnom prvenstvu svijeta" na travnatoj podlozi.

 Novak bez polufinala Vimbldona!  Izvor: MONDO

Tomi Has je već plasmanom u četvrtfinale - iz jedanaestog pokušaja - ostvario rekord karijere na Vimbldonu, a u petak će se boriti za mjesto u finalu, sa Rodžerom Federerom!

Has - Đoković u srijedu poslije podne 3:1, po setovima 7:5, 7:6 (8:6), 4:6, 6:3.

Federer je na Centralnom terenu maksimalnim rezultatom eliminisao Hrvata Ivu Karlovića - 6:3, 7:5, 7:6 (7:3).
PRVI SET: Novak je dozvolio protivniku da mu oduzme servis u najgorem trenutku, pri rezultatu 5:5. Poslije toga je imao samo jednu priliku da uzvrati i nije bio ni blizu uspjeha.

Has je bio praktično nepogriješiv kada ubaci prvi servis, dok je Đoković imao više neiznuđenih grešaka. U pojedinim trenucima je pravio loše procjene na mreži i to ga je na kraju koštalo gubitka seta.

Brejk lopta koju je iskoristio Has bila je jedina, na obe strane.

DRUGI SET: Do rezultata 6:5 za Nijemca, bio je to preslikan prvi dio meča. Nije bilo prilika za brejk, a Has je bio za nijansu ubjedljiviji na svoj servis.

Novak je servirao za vođstvo od 6:5, poveo sa 30:15, ali se poslije poena za Hasa (30:30) potpuno blokirao. Greškom mu je poklonio brejk loptu, a onda pod psihološkim pritiskom ishitreno krenuo na mrežu, gdje ga je protivnik lako kaznio - 5:6.

Ali kada su svi očekivali da Has nastavi seriju dobrih servisa, pokazalo se da ni on nije savršen. Sve što je Đoković uradio u tom gemu, bio je odličan bekhend za 0:15, a onda je Has izgriješio do gubitka gema i odlaska u "taj brejk".

Trebalo je da srpski teniser bude u prednosti, s obzirom na način na koji je stigao do trinaestog gema i tako je i bilo. Dvostrukom servis greškom Hasa poveo je sa 4:2, a zatim sa dva poena na svoj servis i sa 6:3.

Međutim, ni tri vezane set lopte nisu Novaku bile dovoljne. Kod prve dvije mu Has nije dao šansu snažnim i preciznim servisima, zatim je Novaku stao prvi servis i sa tako poljuljanim samopouzdanjem izgubio je još tri poena...
TREĆI SET: Konačno je Novak Đoković uspio da poveže nekoliko dobrih udaraca i preuzme inicijativu.

Has je dobro počeo sedmi gem, imao 30:15 i 40:30, da bi Novak sa dva fantastična riterna izjednačio i došao do prilike za brejk. U nadmudrivanju na mreži, iz kakvog je u prethodnim važnim poenima najčešće izlazio kao gubitnik, ovog puta je imao više nerava - brejk i vođstvo od 4:3!

Bilo mu je to sasvim dovoljno da produži meč najmanje na još jedan set. Rutinski je odservirao naredna dva gema za 1:2 u setovima.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC