• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Dragutin Topić u finalu SP, supruga ne

Srpski atletičar Dragutin Topić izborio je plasman u finale skoka u vis na SP u dvorani, dok je njegova supruga Biljana stala u kvalifikacijama.

 ATLETIKA: Dragutin Topić u finalu SP, supruga ne Izvor: MONDO

Srpski atletičar Dragutin Topić sa uspehom je okončao kvalifikacije skoka u vis na Svetskom prvenstvu u dvorani u Valensiji i izborio plasman u finale.

Topić je sa preskočenih 2,27 metara zauzeo osmo mesto u kvalifikacijama i zajedno sa još sedmoricom skakača, koji su ostvarili isti rezultat, obezbedio nastavak takmičenja.

Tridesetsedmogodišnji Beogradjanin je sjajno počeo kvalifikacije, iz prvog preskočio 215, 220 i 224 centimetra, ali je onda na 2,27 metara lestvicu sa uspehom preleteo tek iz trećeg puta.

Finale skoka u vis za muškarce zaklazano je za subotu od 17 časova.

Za razliku od svog supruga, Biljana Topić je u kvalifikacijama zabeležila najbolji skok od 13,97 metara u prvom pokušaju, ali to nije bilo dovoljno da u grupi od 18 takmičarki zauzme jedno od prvih osam mesta koja su garantovala nastavak takmičenja.

Norma za ulazak u finale bila je 14.30 metara i ostvarilo ju je pet takmičarki, dok su tri preostale imale tek za nekoliko centimetara slabije rezultate.

Za razliku od Biljane Topić, Marija Šestak, bivša reprezentativka Srbije poznatija pod devojačkim prezimenom Martinović, koja sada nastupa za Sloveniju, ostvarila je fantastičan rezultat u kvalifikacijama.

Ona je sa 14,46 metara zabeležila treći najbolji rezultat, dok je prvo mesto u kvalifikacijama zauzela Grkinja Hrisopiji Deveci sa 14,63 preskočena metra.

Marija Šestak očekuje još bolji rezultat u finalu, budući da je prošlog meseca već ostvarila skok od 15,08 metara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC