• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Uz pomoć publike eliminisati Litvance

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Najbolji bosanskohercegovački teniseri danas su saznali raspored odigravanja utakmica Dejvis kupa protiv selekcije Litvanije u dvorani Ramiz Salčin.

 DEJVIS KUP: Uz pomoć publike eliminisati Litvance Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine od 12. do 14. septembra boriće se sa Litvanijom za plasman u Prvu grupu Evro-afričke zone Dejvis kupa.

Prvi će na teren, u petak 12. septembra od 15 sati, izaći Mirza Bašić i Rikardas Berankis, a istog dana će se suočiti Damir Džumhur i Laurinas Grigelis.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić činit će naš dubl koji će u subotu 13. septembra od 13 sati igrati meč protiv dvojca Lukasa Mugeviciusa i Dovidasa Sakinisa. Trećeg dana, u nedjelju 14. septembra od 13 sati, susrest će se Džumhur i Berankis, dok će Bašić igrati protiv Grigelisa.

"Pripreme smo odradili kako treba i spremni smo za sutra. Ovo je velika prilika i za nas i za njih", rekao je selektor Amer Delić, koji je istakao da vjeruje u svoje izabranike.

"Mislim da smo pripreme odradili jako dobro. Za sutrašnji meč su šanse 50:50. Možda imamo malu prednost pred domaćom publikom".

Bašić je već igrao ove sezone protiv Berankisa.

"Izgubio sam protiv njega, igrali smo na zemlji, ali sada ćemo igrati na tvrdoj podlozi i vjerujem da imam veće šanse", rekao je Bašić.

"Spremni smo za sutra, srećom nije bilo povreda i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat i pokušati ostvariti obje pobjede prije dubla. Pozvao bih publiku da dođu da nas podrže i vjerujem da oni mogu biti ti koji će nam donijeti odlučujući bod", rekao je naš najbolj iteniser Damir Džumhur.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC