• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Serena odbila da izgubi!

Parafrazirajmo Gerija Linekera - tenis je sport u kojem dve žene prebacuju lopticu preko mreže, a na kraju pobjeđuju sestre Vilijams!

 VIMBLDON: Serena odbila da izgubi! Izvor: MONDO

Serena Vilijams po peti put se plasirala u finale Vimbldona i u subotu će pokušati da osvoji treću titulu.

Ona se u najdužem polufinalu teniserki u istoriji turnira (dva sata i 49 minuta), čupala, čupala i konačno iščupala iz nedovoljno oštrih kandži Jelene Dementijeve - 6:7 (4:7), 7:5, 8:6!

Pobjednika je odlučio razorni servis Vilijamsove (20:3 u asovima), ali još više njen šampionski mentalitet. Serena je znala kako da brzo zaboravi na greške, kojih je bilo dosta, a onda da odigra najbolje kada je trebalo odbraniti meč loptu, ili ključne brejk lopte u finišu drugog seta.

Kada neko igra tako hrabro i nepokolebljivo i sreća ga prati. Maltene svaka sporna lopta na kraju se ispostavila dobrom po Serenu i lošom po Dementijevu.

Najluđe je bilo pri vođstvu Dementijeve od 4:3 u drugom setu. Imala je 30:40 i nedostajao joj je poen da servira za pobjedu. Činilo se da je udarac Vilijamsove završio u autu, ali je "sokolovo oko" pokazalo da je loptica sa spoljne strane zakačila mjesto u kojem se spajaju osnovna i aut linija!
Dementijeva je u trećem setu došla do brejka (3:1), ali je već u sljedećem gemu prokockala tu prednost. Amerikanka je bila pod pritiskom kod rezultata 5:4 i 6:5, Ruskinja to nije znala da iskoristi.

Konačno su joj živci popustili, kada je jedan Serenin "balon" pao na liniju. Ova je znala da prepozna svoju šansu i iskoristi je na najbolji način. Oduzela je servis Dementijevoj u trinaestom gemu i preokrenula na 7:6, što je praktično označilo kraj sjajnog meča.

Vilijamsova ide u finale, možda opet protiv sestre Venus, a Dementijeva ostaje na polufinalu Vimbldona kao najvećem dometu, pored vicešampionskih titula sa Rolan Garosa i US opena 2004.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC