• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MI (8. dan): Još dva srebra za Srbiju!

Tri dana prije završetka Mediteranskih igara u Peskari, sportisti Srbije ukupno su osvojili 27 medalja - šest zlatnih, deset srebrnih i 11 bronzanih.

 MI (8. dan): Još dva srebra za Srbiju! Izvor: MONDO

Titule vicešampiona u četvrtak su pripale ženskoj košarkaškoj reprezentaciji i bokseru Branimiru Stankoviću.

Košarkašice su u finalnoj utakmici izgubile od Italije rezultatom 70:54, po četvrtinama 19:16, 23:10, 12:12, 16:16.

Istakle su se Sonja Petrović sa 14 i Milica Paligorić sa deset poena, dok su za trijumf Italijanki najzaslužnije Rafaela Maskjardi sa 21 i Simona Balardini sa 20 poena.

U meču za bronzanu medalju Hrvatska je savladala Grčku - 77:62.

Branimir Stanković takođe je poražen u borbi za zlato. Njega je u finalu do 57 kilograma savladao Turčin Kerem Gurgen, na poene, rezultatom 6:4.

Vaterpolisti su se u četvrtak plasirali u polufinale MI, poslije pobjede nad Crnom Gorom 7:4 (0:1, 3:2, 2:0, 2:1). Po tri gola postigli su Vanja Udovičić i Filip Filipović, a jednom je strijelac bio Andrija Prlainović.

Reprezentacija Srbije završila je takmičenje u grupi B sa šest bodova i od ishoda utakmice Italija - Francuska zavisi da li će osvojiti prvo ili drugo mjesto. Polufinala su na rasporedu u subotu, "delfini" će se sastati sa Hrvatskom ili Španijom.

Atletičari Goran Nava i Mirko Petrović zauzeli su peto, odnosno deseto mjesto u trci na 1.500 metara. Nava je pretrčao stazu za 3:39,58 minuta.

Trijumfovao je Alžirac Antar Zerguelain (3:37,49), drugo mjesto osvojio je Marokanac Muhamed Mustau (3:37,97), a treće Abdalati Iguder, takođe iz Maroka (3:38,66).

Bacačica koplja Jelena Čudanov zauzela je posljednje, šesto mjesto u toj disciplini, sa rezultatom 41,53 metra. Grkinja Voisava Lika je hicem od 60,97 metara uzela zlato.

Na borilište je izašla još džudistkinja Vesna Ranković i u osmini finala se oprostila od takmičenja u kategoriji do 52 kilograma. Bolja je bila Marokanka Hanana Kerumi, a pošto je i ona poražena u narednom kolu, Rankovićeva je ostala bez šanse da u repesažu uradi nešto značajnije.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC