• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ziki poslije maratona u finalu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u polufinalu poslije 208 minuta savladali Džejmsa Blejka i Mardija Fiša - 5:7, 3:6, 6:2, 7:6, 10:8.

 VIMBLDON: Ziki poslije maratona u finalu Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su na korak od odbrane titule na Vimbldonu pošto su poslije velikog preokreta na pleća položili Amerikance, Džejmsa Blejka i Mardija Fiša - 5:7, 3:6, 6:2, 7:6, 10:8.

Doduše, od trona ih dijeli još jedan trijumf, protiv još jednog američkog para, i to najboljeg na svijetu - Majka i Boba Brajana.

Do prilike da ponovo igraju u finalu Zimonjić i Nestor su došli poslije velike borbe i mnogo muka. Blejk i Fiš su vodili 2:0 u setovima, ali su se drugi nosioci zatim probudili i poslije tri sata i 28 minuta igre došli do uspjeha.

Amerikanci su bili dominantni u uvodu, poveli 3:0, ali su Srbin i Kanađanin brzo anulirali njihovu prednost. Ipak, Blejk i Fiš su osvojili prvi set, jer su kod 6:5 načinili brejk. Bilo je 30:30, a onda je američka kombinacija sa dva sjajna poteza došla do vođstva - 7:5 (41 minut).

U drugom setu (33 minuta) viđen je samo jedan brejk. Servis je izgubio Danijel Nestor, za 3:5, i to je bilo dovoljno Blejku i Fišu da dođu na domak pobede, jer su poveli 2:0 u setovima - 6:3.

A onda su se drugi nosioci na Vimbldonu trgli. Poslije 2:2 u trećem setu, osvojili su četiri uzastopna gema i prepolovili minus na samo jedan set zaostatka - 6:2 (24 minuta).

Najviše uzbuđenja do tada bilo je u četvrtom setu, koji je trajao 50 minuta. Jedine dve brejk lopte imali su Fiš i Blejk kod rezultata 3:3, na Nestorov servis, ali ih nisu realizovali, pa se ušlo u taj-brejk.

I tada su Ziki i Nestor napravili furioznu seriju. Od rezultata 3:3, "vezali" su četiri poena, a izjednačenje u setovima doneo im je Fiš, poslije čije greške su Srbin i Kanađanin "upisali" sedmi poen - 7:3.

U petom setu (60 minuta) serveri su bili sigurni u 16 gemova. Doduše, Zimonjić i Nestor nisu iskoristili dve brejk prilike kod 7:7, ali jesu jedinu kod 8:8. Tada je došao red na Srbina da servira. Bilo je 15:30, ali je tada Zimonjić prvo smečom, pa asom, a potom još jednim dorbim servisom, stavio tačku na maraton - 10:8.

I statistika ukazuje da je borba bila neizvjesna, po svim parametrima parovi su bili izjednačeni. Zimonjić i Nestor su bili bolji po broju asova (18-16), a Amerikanci su imali za nijansu više vinera (100-96) i neiznuđenih grešaka (21-16).

Prvi nosioci, braća Brajan, pobijedili su u polufinalu devete nosioce Veslija Mudija (Južna Afrika) i Dika Normana (Belgija) - 7:6, 7:6, 6:4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC