• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grenefeld: Ana će ponovo biti na vrhu

Holandski trener Sven Grenefeld nije zabrinut zbog eliminacije Ane Ivanović u osmini finala Vimbldona.

 Grenefeld: Ana će ponovo biti na vrhu  Izvor: MONDO

On tvrdi da je ubijeđen da će srpska teniserka igrati sve bolje, ali i drugačije u odnosu na raniji period i da će ta promjena donijeti dobre rezultate.

"Ana je u fazi gdje nema mnogo poena da brani do kraja sezone. Činjenica da neće biti pritiska dobra je prilika da stabilizuje nivo igre. Rezultatima se ne opterećujemo, a zadovoljni smo njenim napretkom i igrama na Vimbldonu. Radimo od Istborna i sve ide u dobrom pravcu. Ono što mogu da najavim to je da će Ivanovićeva biti zrelija i bolja nego što je bila prije. Naučila je mnogo na svojim uspjesima, ali i na svojim greškama i izrasla je u jednu sasvim novu teniserku", izjavio je za "Novosti" Grenefeld, sa kojim je Ana nedavno obnovila saradnju.

Teniski stručnjak smatra da je rad u tandemu sa Darenom Kejhilom već počeo da daje rezultate, kao i da dobra atmosfera doprinosi da se iz dana u dan primjećuje napredak u igri Ivanovićeve.

"Ana i ja smo uvijek imali dobar odnos, lijepo je sarađivati sa njom. Sada je prednost što u timu imamo Darena Kejhila, koji daje novi pečat našem radu. Samim tim Ana dobija drugačiji izgled na terenu, van njega, pristup meču i način na koji se bori. Australijanac je više radio sa muškarcima do sada, ali je dugo komentarisao ženski tenis, pa će biti objektivniji prema Ivanovićevoj od mene. On će biti otvoreniji prema njoj da joj skrene pažnju na neke greške u igri", dodao je Grenefeld.


On je naglasio da postoji jasno zacrtan cilj u kom smjeru Ivanovićeva treba da napreduje.

"Želimo da Ana bude konstantnija u igri, da nastavi sa dominacijom na osnovnoj liniji, ali i da hrabrije ulazi u napadačku razmenu udaraca. Potrebno je i da joj se vrati mentalna snaga".

Grenefeld tvrdi da komentari pojedinih kritičara o tome da će Ana teško vratiti u vrh nisu tačni i da će se to vrlo brzo promeniti.

"Sigurno je da Ana još nije stigla do svog maksimuma i da ima mnogo prostora za napredak. Ona je igrala sa oscilacijama, ali ima kvalitet koji može dodatno da razvije, a na tome ćemo da radimo u narednom periodu. Daren će biti uz nju u Los Anđelesu, dok ću ja voditi treninge u Sinsinatiju i Torontu i mislim da će se rezultati videti veoma brzo", zaključio je Holanđanin.


Ana Ivanović će u Beograd najvjerovatnije doći poslije US Opena, a Grenefeld ne isključuje mogućnost da se i on tada pojavi u Srbiji kako bi opet jeo odličnu jagnjetinu.

"Ne znam tačno kada ću doći u Beograd, ali bih rado prihvatio poziv da posjetim taj grad. Možda se to desi poslije US Opena, jer ću tada imati vremena. Naravno, pod uslovom da me neko pozove. Još pamtim sjajnu jagnjetinu koju sam jeo u Srbiji. Ta prošla posjeta je bila veoma lijepo iskustvo", dodao je Grenefeld.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC