• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Sereni trofej i revanš

Serena Vilijams osvojila je titulu na Vimbldonu i tako se revanširala svojoj starijoj sestri Venus za prošlogodišnji poraz u finalu.

 VIMBLDON: Sereni trofej i revanš Izvor: MONDO

Serena je slavila rezultatom 7:6, 6:2 i tako treći put u karijeri podigla pehar u Londonu, uz dva poraza.

Venus je, sa druge strane, propustila priliku da osvoji šesti vimbldonski pehar, prije svega zbog grešaka u prvom setu, koje su je skupo koštale. Ona je prilikom vođstva od 4:3 imala dvije brejk lopte, ali ih nije iskoristila. Serena je nakon toga žestoko zapela u taj-brejku u ubjedljivo slavila (7:3).

To kao da joj je dalo krila u nastavku, jer je u potpunosti preuzela inicijativu i brzo stigla do prednosti koju je očuvala do kraja.

Zanimljivo je da je Ričard Vilijams, otac Serene i Venus, tradicionalno propustio meč svojih ćerki, dok je majka sjedila na tribinama, ali bez iskazivanja emocija.

"Blagoslovena sam. Hvala Bogu što mi je dozvolio da dobro odigram ovaj meč. Još ne mogu da shvatim da sam pobijedila. Počašćena sam što sam ovde i veoma uzbuđena. Hvala svima koji su me bodrili. I mom ocu, koji je otišao da šiša travu, jer to uvijek radi kad nas dvije igramo finale. Imamo lijep travnjak", našalila se Serena po podizanju trofeja, jedina aktivna igračica koja u svojoj bogatoj kolekciji ima sva četiri gren slem trofeja i u singlu i u dublu.

Venus na drugoj strani nije bila tužna zbog poraza. Štaviše, sve vrijeme je imala osmijeh.

"Serena je igrala najbolji tenis danas. Nisam tužna, vidite da se i dalje smijem. Imala sam toliko sjajnih trenutaka ovde i jedva čekam da ponovo dođem. Volim ovo što radim, volim da igram finale, vidimo se sledeće godine, Vimbldone", rekla je poražena finalistkinja.

Serena će na Vimbldonu pokušati da stigne do još jednog trofeja, u igri ženskih dublova, i to upravo sa sestrom Venus, gdje će u finalu odmjeriti snage sa Australijankama Samantom Stosur i Rene Stabs.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC