• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ziki i Nestor opet šampioni!

U okršaju najboljih dublova svijeta, srpsko-kanadski tandem veterana pobijedio američke blizance, Boba i Majka Brajana - 3:1.

 VIMBLDON: Ziki i Nestor opet šampioni! Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor odbranili su titulu i drugu godinu zaredom osvojili Vimbldon u konkurenciji parova!

U duelu dva ubjedljivo najbolja dubla svijeta, srpsko-kanadski tandem veterana pobijedio je američke blizance, Boba i Majka Brajana, rezultatom 3:1.

Iz rezultata po setovima jasno je da su odlučivale nijanse - 7:6 (9:7), 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), 6:3!

Na prvu brejk loptu bilo kojeg para čekalo se do početka trećeg seta, a prvi i jedini brejk, odlučujući za pobjedu, Zimonjić i Nestor su napravili za vođstvo od 2:0 u četvrtom setu.

"Zaista je velika stvar igrati na ovom terenu, pred ovom publikom i biti šampion. Igrao sam ovde finale prije nekoliko godina, ali tada sam izgubio. Zato je sjajno vratiti se i pobijediti", rekao je Zimonjić poslije meča.

"Vratili smo se da igramo u timu jer smo mislili da možemo još da pobjeđujemo. Osvojiti dva uzastopna Vimbldona je nevjerovatno. Drago mi je što igram sa Nenadom, on je jedan od najboljih igrača na travi", dodao je Nestor.

Braća Brajan do finala nisu izgubili nijedan set, ali su ipak pali ispod 50 odsto uspješnosti u finalima grend slem turnira (sedam titula iz 15 finala).

Zimonjiću i Nestoru je ovo bilo treće zajedničko grend slem finale i druga titula, pošto su prošle godine poraženi na Rolan Garosu.

U subotnjem finalu odservirali su 25 asova, čak 16 više od protivnika, mada su imali i daleko više neiznuđenih grešaka (29:3). Iskoristili su jednu od samo dvije šanse za brejk, a Amerikanci nijednu od tri.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC