• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toni Nadal o novom selektoru: Otkud ona?

Autor mondo.rs

Trener i stric Rafaela Nadala smatra da prisustvo žene u istoj svlačionici sa teniserima može da napravi probleme.

Imenovanje nekadašnje Top 30 teniserke Gale Leon za selektora Dejvis kup selekcije Španije izazvalo je oprečne reakcije u svetu "belog sporta".

Endi Marej, koga trenira Francuskinja Ameli Morezmo, čestitao je Gali Leon i poželeo da to bude "jedan od mnogih" angažmana žena u muškom tenisu.

Nasuprot njemu, trener Rafaela Nadala, Toni, izrazio je skepsu, pa i negodovanje zbog odluke nacionalne teniske federacije.

On je naveo da je Gala Leon osoba koja do sada nije imala ozbiljnijeg kontakta sa muškim tenisom i da je najbolji španski igrač iznenađen njenim dolaskom na kormilo reprezentacije.

"Poštujem njeno znanje i sve što je uradila u karijeri, ali nije mi jasno otkud ona, kada su bili dostupni Huan Karlos Ferero i još mnogi dobri kandidati", izjavio je Toni Nadal.

"U svlačionici se dešava mnogo toga. To je intimno mesto i nije baš prikladno da tu bude i jedna žena. To je loša ideja", dodao je on.

Španija je nedavno ispala iz Svetske grupe Dejvis kupa posle 18 godina, izgubivši u plej-ofu od Brazila, nakon čega je Karlos Moja podneo ostavku.

Singl partije igrali su Roberto Bautista Agut i Pablo Anduhar, trenutno treći, odnosno deveti Španac na ATP listi. Osim povređenog Nadala, nije bilo Ferera, Lopeza, Almagra, Verdaska...

"Raspoložen sam da se vratim u reprezentaciju, ako Dejvis kup jednom ponovo postane takmičenje značajno za igrače", poručio je Moja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC