• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bla bla, zašto žena? Bla bla, ZATO!

Autor mondo.rs

Postavljanje Gale Leon Garsije za selektora Dejvis kup reprezentacije Španije izazvalo je brojne reakcije u toj zemlji, a predsednik Teniskog saveza rekao je da stoji iza tog imenovanja.

Gala Leon Garsija novi je selektor Dejvis kup reprezentacije Španije, a to imenovanje je javno kritikovao trener Rafaela Nadala, Toni Nadal, rekavši da "teorijski, žena ne može tako dobro da poznaje muški tenis".

"Ja sam predsednik, a Gala Leon je moj kapiten", rekao je predsednik Kraljevskog teniskog saveza Španije (RFET) Hose Luis Eskanjela.

"Reprezentacija u Federejšn kupu imala je muške kapitene dugo godina, pa smo tu pet puta pobeđivali. Mislim da nijedna žena nema obavezu da se pravda. Ovo je dugotrajna debata i vreme je da se smiri", rekao je Eskanjela.

Gala Leon Garsija nije se mnogo uzbuđivala zbog debate koja je izbila u javnosti i kritika na račun njenog izbora.

"Ne mora svako da gleda isto na stvari. Radiću na komunikaciji sa igračima, a znam kakve su potrebe tima. Svako je odgovoran za svoje reči, a ja nisam došla da bih pravila seksističku raspravu već da bih pomogla da se trofej Dejvis kupa što pre vrati u Španiju", rekla je bivša teniserka, koja je na mestu selektora nasledila Karlosa Moju, koji je podneo ostavku nakon što je Španija ispala iz Svetske grupe.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC