• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UI (plivanje): Rekord Čabe Silađija za finale

Čaba Silađi obilježio je plivačka takmičenja u nedelju, bar kada su Srpski studenti u pitanju

 UI (plivanje): Rekord Čabe Silađija za finale  Izvor: MONDO

On je u polufinalnoj trci na 100 metara oborio rekord Univerzijada na Otvorenom bazenu Tašmajdan.

Silađi, srebrni sa Mediteranskih igara u istoj disciplini, zabilježio je vrijeme 59 sekundi i 90 stotinki, što je za 14 stotinki bilo brže od vremena drugog najboljeg u polufinalnim trkama, Italijana Fabija Skocolija. Njih dvojica biće favoriti za zlatnu medalju na 25. Univerzijadi u srpskoj prijestonici.

Finalna trka na programu je u ponedeljak.

Istog dana, finalnu trku plivaće i Ivan Lenđer, koji je u nedelju u polufinalu isplivao četvrto vrijeme i izborio borbu za medalje.

Lenđer, zlatni sa Mediteranskih igara, isplivao je 50 metara delfin stilom za 23 sekunde i 61 stotinku, što je za 23 stotinke bilo sporije od vremena koje je isplivao najbrži u Lenđerovoj grupi, Amerikanac Kristofer Brejdi.

Ipak, prvi favorit za zlato je Kenijac Džejson Danfor, koji je finale izborio u vremenu 23,09! Ujedno, to je novi rekord Univerzijada.


U nedelju su održane i prva štafetna finala, a dominirale su selekcije SAD, koje su osvojile zlatne medalje u obe konkurencije u trkama na 4x100 metara slobodnim stilom.

U muškoj konkurenciji reprezentacija SAD do trijumfa je došla sa vremenom 3:14,74, što je novi rekord Univerzijade, a za pobjednike su plivali Vilijam Kopland, Kristofer Brejdi, Erik Mekginis i Daglas Robison.

Srebro su uzeli Italijani, a bronzu Francuzi

Srpska štafeta 4x100 metara slobodnim stilom, u sastavu Boris Stojanović, Radovan Siljevski, Igor Beretić i Milan Silaski zauzela je 13. mjesto u kvalifikacijama, u kojima nastupila 21 zemlja. Srpski tim je za 9,82 sekunde zaostao za štafetom SAD.

U ženskoj konkurenciji, Amerikanke su trku preplivale u vremenu od 3:41,81, a do najsjajnije medalje došle su Mišel King, Medison Kenedi, Ava Olgren i Morgan Skrogi.

Tim Japana osvojio je srebro, a Kanade bronzu.

Pored štafetnik, u nedelju su plivana finala u trkama na 400 metara slobodnim stilom za muškarce (zlato Premislav Stančik iz Poljske, vrijeme 3:46,72, univerzitetski rekord) i na 400 metara mješovito za žene (zlato Ava Olgren iz SAD, vrijeme 4:40,61).

Amerikanac Vilijam Kouplend oborio je rekord Univerzijade na 100 metara slobodnim stilom (48,89), Italijanka Kristina Makanjola nova je univerzitetska rekorderka na 50 metara delfin stilom (26,46), dok je Britanka Stefani Praud vlasnica univerzitetskog rekorda na 200 metara prsnim stilom (2:10,27).

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC