• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP DUBAI: Zahuktali Rodik izbacio Noleta

Endi Rodik pojavio se u Dubaiju pravo nitkud i obezbedio mesto u subotnjem finalu. Na tom putu, nažalost, našao mu se i Novak Djoković.

 ATP DUBAI: Zahuktali Rodik izbacio Noleta  Izvor: MONDO

Amerikanac se sklonio u "anonimnost" posle Australian Opena, igrao na slabijim turnirima u SAD i vratio se na veliku scenu u velikom stilu. U polufinalu Dubaija, u petak: (3) Novak Djoković - (6) Endi Rodik 0:2 (6:7, 3:6), za manje od sat i po vremena.

Prvi set bio je demonstracija sile iz servisa u kojoj je dominirao Novak Djoković, ali je u taj-brejku slavio Endi Rodik. Ni devet asova, 22/23 osvojena poena na prvi servis do taj-brejka, dve šanse da "brejkne" Rodika, nisu bile dovoljne trećem nosiocu da povede sa 1:0.

Amerikanac je spasio dve brejk lopte i dogurao do 6:6 iako je imao svega 61 odsto uspešnosti pri prvom servisu. Ali, kada je bilo najpotrebnije, oduzeo je servis Novaku u dva "mini brejka" i dobio "doigravanje" sa 7:5. Bio je to prvi set koji je Djoković izgubio na turniru, čiji je nagradni fond 1.460.000 dolara.

Uvodni set trajao je 50 minuta.

Drugi set doneo je još više problema Novaku Djokoviću, koji je izgubio ubitačnost, pa i tačnost prvog servisa, ostao bez ijednog asa, bez ijedne brejk prilike. Sa druge strane, posle sedam u prvom, Rodik je odservirao još sedam asova u drugom setu, na šta Srbin nije imao odgovor.

Do rezultata 3:4, Djoković je morao da spasi tri brejk lopte za Rodika, u osmom servis gemu još jednu, ali ne i petu... Brejk je sve vreme visio vazduhu i dogodio se - bivši "Broj 1" poveo je sa 5:3, što je bilo više nego dovoljno da sa još nekoliko snažnih servisa završi meč i plasira u finale.

Tamo će ga čekati Felisijano Lopez, koji je u petak popodne nastavio seču nosioca u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata. Posle Janka Tipsarevića, Rišara Gaskea (8), Davida Ferera (4), Španac je izbacio i petog nosioca Nikolaja Davidenka sa 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 7:5).

Levoruki Lopez, 41. igrač sveta, gubio je sa 5:2 u trećem setu, ali uspeo da izbori prvo finale u sezoni i peto u karijeri. On je već zaradio 153.000 dolara i 210 ATP poena. Ako bude napravio još jedno veliko iznenadjenje u subotu, kao osvajač turnira, zaradiće 300.000 dolara i 300 ATP poena.

Zanimljivo, Lopez vodi protiv Davidenka sa 3:0 u pobedama.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC