• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Nadam se da ćemo trajati

"Nestor želi što duže da igra, a kada nam ide ovako dobro, nema ni razloga da se to prekida", rekao je dvostruki vimbldonski pobjednik.

 Zimonjić: Nadam se da ćemo trajati Izvor: MONDO

Predstavnik pravih vrijednosti, kompletna ličnost, čovjek koji piše istoriju.

Tim riječima je ministar sporta i omladine u Vladi Srbije, Snežana Samardžić Marković, predstavila Nenada Zimonjića na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

I malo ko se ne bi složio sa njom.

Zimonjić je postao teniski profesionalac u najgore moguće vrijeme. Zbog sankcija i finansijskih problema nije uspio da se u potpunosti ostvari kao singl igrač, ali je poštenim odnosom prema sportu, vrijednim i konstantnim radom, ipak stigao do svjetskog vrha - na kojem opstaje.

Šta još da poželi čovjek koji je u poslednjih godinu dana dobio dvoje djece i osvojio dvije titule na Vimbldonu?

"Malo igrača uspjelo je da osvoji Vimbldon, a još manje da tu titulu odbrani. Ovo finale mi je bilo 50. u karijeri, ostvario sam 29. pobjedu, presrećan sam i mogu samo da se nadam da ćemo tako nastaviti", rekao je Zimonjić na postvimbldonskom susretu sa medijima, koji "prijeti" da preraste u tradiciju.

Ziki kaže da on i Danijel Nestor nisu osjećali dodatni psihološki pritisak, kao prošlogodišnji pobjednici turnira, iz prostog razloga što sebi postavljaju najviše ciljeve na početku svakog takmičenja.

"Pripreme nisu bile kao što smo planirali, jer smo ispali već u drugom kolu Kvinsa. Ali na Vimbldonu smo uspjeli da brzo uđemo u formu, iako smo imali težak žrijeb. Bilo mi je zadovoljstvo da opet igram na centralnom terenu i pred punim stadionom".


Srbin kojem su organizatori Vimbldona ispunili želju, da na tabli rezervisanoj za imena osvajača preprave "Zimonjic" u "Zimonjić", nada se da će sa Nestorom i 2010. doći u London da brani titulu.

Zimonjić nije sporan jer je tek napunio 33 godine, ali Kanađanin će u septembru proslaviti 37. rođendan...

"Nestor želi što duže da igra, a kada nam ide ovako dobro, nema ni razloga da se to prekida. Vidjećemo, on se sa prethodnim dubl partnerom, koji je bio godinu dana stariji, razišao kada su bili drugi ili treći na svijetu. Danijel je tada shvatio da ovaj više nije toliko motivisan i onda je počeo da igra sa mnom".

Ziki je podsjetio da igra u dublu ipak pruža više mogućnosti teniskim veteranima.

"Poslije dubl meča je potrebno mnogo kraće vrijeme za oporavak nego poslije singla. Tu što ste stariji, sve vam je teže. Agasi i Sampras bi vjerovatno i danas mogli da odigraju jedan do dva meča na visokom nivou, ali pet mečeva ne bi. Edberg je nekada osvajao titule i u singlu i u dublu, ali danas se obično bira jedno od toga".

Slijedi odmor od tenisa i putovanja, ali prvo u četvrtak egzibicija u Banjaluci sa Jankom Tipsarevićem, zatim serija turnira po Sjevernoj Americi i kao kruna US open.

Zimonjić je na prethodna dva Vimbldona bio poslednji predstavnik Srbije. On se nada da će mu se već na narednim grend slem turnirima pridružiti još neko.

"Naši teniseri su navikli narod na velike stvari, pa se onda sve ispod polufinala doživljava kao neuspjeh. Ja ne smatram da je tako. Teško je biti konstantan kao Federer ili Nadal. Znam da svaki naš teniser i teniserka maksimalno rade na svojoj igri. Bitno je da traju, a sa iskustvom će doći i više mogućnosti za vrhunske rezultate",
zaključio je Nenad Zimonjić.

LIČNA KARTA

Rođen: 4. jula 1976. u Beogradu.
Visina i težina: 1,90m, 91 kg
Igra: desnom rukom, jednoručni bekhend
Status: profesionalac od 1995.
Rang: trenutno četvrti na ATP listi dubl igrača. Najbolji rang prvo mesto (17. novembra 2008). U singlu 1999. godine stigao do 176. pozicije.

TITULE U DUBLU (29)

2009 - Roterdam, Monte Karlo, Barselona, Rim, Madrid, Vimbldon.
2008 - Hamburg, Kvins, Vimbldon, Toronto, Masters kup u Šangaju.
2007 - Nju Hejvn, Sankt Peterburg, Dubai, Rim, Doha.
2006 - Sidnej, Hale, Moskva.
2005 - Monte Karlo, Barselona.
2004 - Monte Karlo.
2003 - Sankt Peterburg, Delrej Bič.
2002 - Memfis.
2001 - Lion.
2000 - Beč, Delrej Bič.
1999 - Delrej Bič.

TITULE U MIKSU (3)

Australijan open (2004, 2008), Rolan Garos (2006).

PARTNERI: Fabris Santoro, Maheš Bupati, Mihail Južnji, Danijel Nestor.

DEJVIS KUP: nastupa za reprezentaciju od 1995. godine, ima skor 34:14. Dvije godine proveo na poziciji selektora i vratio ekipu u Prvu grupu Evroafričke zone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC