• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UI (atletika): Španović u finalu skoka u dalj

Počela su i atletska takmičenja na 25. Univerzijadi

 UI (atletika): Španović u finalu skoka u dalj Izvor: MONDO

Juniorska šampionka svijeta u skoku u dalj, Ivana Španović plasirala se u finale takmičenja u skoku u dalj, prvog dana nadmetanja u atletskim disciplinama na 25. Univerzijadi.

Na stadionu Crvene zvezde u utorak, finale u trci na 1.500 metara izborili su Goran Nava i Mirko Petrović, u finalu skoka u vis takmičiće se Jovan Vukićević, a u finalu na 800 metara učestvovaće Jovana Vukićević.

Španovićeva je u finale otišla sa rezultatom 6,42 metara, što je šest centimetara lošiji rezultat od najboljeg u kvalifikacijama.

Vukićević je finale u skoku u vis izborio skokom preko 2,15 metara, a isti rezultat rezultat ostvario je još jedan Srbin, Miloš Todosijević. Ipak, zbog velikog broja rušenja ljestvice do ostvarenja rezultata 2,15, Todosijević je ostao ispod crte za finale. Najbolji rezultat kvalifikacija je 2,20.

Jelena Čurdanov nije se proslavila u kvalifikacijama u bacanju koplja. Ona je zauzela 16. mjesto u konkurenciji 18 takmičarki, a rezultat 46,12 metara bio je znatno slabiji od najboljeg - 65,43.

Jelena Anđelković će učestvovati u finalu na 800 metara zahvaljujući osmom vremenu u kvalifikacijama (2:08,95), dok je Marija Papić završila takmičenje u ovoj disciplini, sa 20. vremenom (2:13,98). Najbolja ide u finale sa vremenom 2:05,85.

Nava je kvalifikacije završio kao drugi, u vremenu 3:41,65, dok je Mirko Petrović pretrčao 1.500 metara u ukupno devetom vremenu - 3:44,81. Vrijeme pobjednika je 3:41,30, tako da Nava nije daleko od medalje.

Japanska atletičarka Kasumi Nišihara osvojila je zlatnu medalju u trci na 10.000 metara, dok je reprezentativka Srbije Azra Eminović zauzela osmu poziciju.

U finalnoj trci učestvovalo je deset takmičarki, a Eminovićeva je do osmog mjesta došla u vremenu od 35 minuta, pet sekundi i 25 stotinki.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC