• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borac m:tel ispustio "sigurnu" pobjedu!

Autor mondo.ba

Pet minuta prije kraja meča, Banjalučani su protiv Vojvodine vodili 25:21, imali kontru "jedan na jedan", promašili, a onda su primili čak četiri pogodaka u finišu i umjesto tri, osvojili samo jedan bod u meču 6. kola SEHA lige.

 SEHA: Borac m:tel ispustio "sigurnu" pobjedu! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac m:tel tek u 6. kolu regionalne SEHA lige osvojio je prvi bod u sezoni. Ipak, crveno-plavi sigurno ne mogu biti zadovoljni ovim ishodom, jer su bili na pragu osvajanja sva tri.

Čuvari mreže, Stanko Abadžić na jednoj (12 odbrana), odnosno Bojan Perović na drugoj strani (17 odbrana), bili su najzapaženiji pojedinci na meču dvije posljednjeplasirane ekipe SEHA lige, koji je na kraju završen neriješeno.

BORAC M:TEL - VOJVODINA 25:25 (12:14)

BORAC M:TEL: Janković 2, Vujović 3, Tešić, Đurić, Abadžić (12 odbrana), Mikić 4, Bezbradica 1, Obradović 1, Trivundža 5, Čelić, Šešić, Ćeranić, Đukić 8, Nikolić 1.

VOJVODINA: Arsenić, Živković 5, Orbović 1, Kankaras, Todorović 3, Perović (17 odbrana), Veljković 5, Kukobat, Marjanović 1, Ranisavljević 2, Jovanović 1, Lazović, Nikolić 4, Stanković, Ivanović 3.

Duel u "Boriku" bolje su otvorili domaći rukometaši i poslije 16 minuta imali solidnu prednost 6:3. Golman crveno-plavih Stanko Abadžić sa šest odbrana čuvao je to vođstvo, da bi  nakon dvadesetak minuta krenula serija Vojvodine.

Prvo su gosti izjednačili na 8:8, a onda preuzeli stvar u svoje ruke i stigli do prve prednosti, koja je malo po malo rasla, ponajprije zahvaljujući sjajnom golmanu Bojanu Peroviću, koji je u prvom poluvremenu sakupio devet odbrana, od čega je jedna bila sa sedam metara.

Slabo šta je polazilo za rukom Banjalučanima, kod kojih je najefikasniji bio Srđan Trivundža sa pet pogodaka. Gosti su na odmor otišli sa prednošću od dva gola, 12:14.

Serijom 2:0 rukometaši Borca m:tel nakon pauze stigli su do izjednačenja. Tek u četvrtom minutu drugog poluvremena Novosađani su postigli prvi gol u nastavku, nakon čega je nastavljena igra gol za gol.

Nakon pet minuta igre u nastavku, Mirko Mikić u brzoj kontri donio je prvu prednost domaćinu još od 20. minuta - 16:15.

Sjajni Perović nastavio je da "izluđuje" rukometaše u crveno-plavim dresovima i u drugom poluvremenu. Proradio je Milan Đukić, sa sedam golova, dok je prvi put mrežu gostiju pogodio i iskusni Ratko Nikolić.

Sa igračem manje erupciju oduševljenja u 48. minutu izazvao je odličnom odbranom golman Banjalučana Stanko Abadžić, a u nastavku akcije Stefan Janković postigao je svoj prvi pogodak za 22:20, konačno prednost od dva gola!

Pet minuta prije kraja meča Mirko Mikić bio je u situaciji "oči u oči" sa golmanom Novosađana, ali je iskusni Perović ponovo sjajno intervenisao i spriječio Borac m:tel po prvi put da dođe do pet golova prednosti. Ostalo je 25:21.

Malo ko je očekivao da će to biti trenutak koji je presudio meč.

Opustili su se tada domaći rukometaši, izgubili dvije lopte, nakon čega su igrači Vojvodine postigli dva vezana pogotka, smanjili zaostatak na 25:23, pa je trener crveno-plavih Igor Rađenović morao da zatraži tajm-aut.

Nevjerovatno je šta su Banjalučani uradili na kraju. Ostali su bez dva isključena igrača, gosti su to znalački iskoristili i stigli do izjednačenja, 25:25!

Imali su domaći rukometaši posljednji napad, ali je lopta nakon dosuđenog devetrca otišla visoko pored gola.

Banjalučani su tako stigli do prvog ovosezonskog boda, ali uprkos tome, ostaju "fenjeraši", dok je novosadskim crveno-bijelim ovo bio drugi bod.

Naredni meč, Borac ponovo igra u "Boriku" 18. oktobra, kada će rival biti Radnički iz Kragujevca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC