• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UI (vaterpolo): Ništa od zlata...

Univerzitetska vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se u nedjelju za medalju, ali ona može da bude samo bronzana.

 UI (vaterpolo): Ništa od zlata... Izvor: MONDO

U polufinalu na Banjici, Australija je dobila Srbiju 7:6 (3:1, 2:2, 1:1,1:2) i izborila je finale u kojem će u nedjelju za zlatnu medalju igrati protiv Hrvatske.

Malo je toga polazilo za rukom srpskim vaterpolistima u meču protiv čvrstih Australijanaca, koji su na Univerzijadu došli u jakom sastavu, sa nekolicinom igrača iz A tima.

Najlošije je funkcionisao napad sa igračem više, koji je do ove utakmice išao vrlo tečno. Samo dva gola iz deset napada, dok su Australijanci bili uspješniji u tom elementu igre - četiri gola iz devet napada sa brojčanom prednošću.

"Kenguri" su od početka meča nametnuli svoj ritam i konstantno su tokom meča imali dva gola prednosti. U trećoj četvrtini imali su i prednost od tri gola (6:3) i mogućnost da u nekoliko napada sa igračem naprave još veću razliku.

Pri rezultatu 6:4 za Australiju, u posljednjem dijelu meča, Đorđe Bašić je promašio peterac, čime je otvorio vrata protivniku da proslavi prolaz u finale.

Tračak nade pojavio se četiri minuta prije kraja kada je Miroslav Ranđić smanjio na 6:5, ali su Australijanci ponovo sa igračem više vratili dva gola viška. Ranđić šraubom ponovo vraća nadu (6:7), ali su dva posljednja napada Srbije loše organizovana.

Šut Ćuka, pet sekundi prije kraja, prohujao je pored stative. Sa tom loptom i nade da će se boriti za zlato.

Igrač utakmice bio je vaterpolista Australije Robert Mejtlend, trostruki strijelac, dva gola za goste je dao Entoni Martin a po jedan Vilijam Miler i Aron Janger.

Za ekipu Srbije golove su dali: Miroslav Ranđić - dva, Petar Filipović, Miloš Ćuk, Đorđe Bašić i Boris Popović po jedan.

U drugom polufinalnom meču, Hrvatska je pobijedila Grčku 11:8 (4:1, 4:3, 2:1, 1:3), a igrač utakmice bio je David Babić, četvorostruki strijelac.

Utakmica Srbija - Grčka za bronzanu medalju biće odigrana u nedjelju od 11.40 časova, a finale Hrvatska - Australija je od 13 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC